За струпванията пред бюрата по труда искам да напомня, че

...
За струпванията пред бюрата по труда искам да напомня, че
Коментари Харесай

Деница Сачева: Мярката 60/40 защитава интересите и на работодателя, и на работника

За скупчванията пред бюрата по труда желая да припомня, че сме дали възжности всички услуги да се декларират и по електронен път, т.е. заявки могат да се предават и по пощата, стига да имаш електронен автограф. Иначе ще отворим и спомагателни офиси там, където има потребност, като това важи най-много за по-големите градове. За момента спомагателни офиси на бюрата по труда бяха отворени във Варна и Русе. Това показа в утринния блок на Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

,,Ръстът на безработицата се дължи освен на ковид, само че и поради това, че имаме огромен % завърнали се наши сънародници от чужбина. Общият брой на безработните от началото на рецесията е към 40 000 души, като 5075 от тях са декларирали, че са останали без работа точно поради COVID-19``, разяснява министър Сачева.

,,Мярката 60/40 работи от вторник следобяд. За тези дни имаме 343 заявки за към 4500 лица. От мярката са се възползвали дребни и междинни компании, само че желая да подчертая, че тя не е единствената мярка. Нейната краткосрочна цел е да подсигурява прихода на служащите. Освен всичко друго това е мярка, която пази ползите и на служащия, и на работотаделя``, уточщи още общественият министър.

Деница Сачева още веднъж напомни за опцията за държавен заем до 1500 лв. за лицата в неплатен отпуск, наблягайки, че желанието на страната е да убеди комерсиалните банки да не обвързват този заем с останалите заеми на жителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР