За справянето с икономическата криза в Европейския съюз, породена от

...
За справянето с икономическата криза в Европейския съюз, породена от
Коментари Харесай

Липсват още 1 трилион евро за справяне с коронакризата в ЕС

За оправянето с икономическата рецесия в Европейския съюз, подбудена от пандемията от ковид, може да са нужни 1.5 трилиона евро, сподели еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони, представен от Ройтерс.

Джентилони напомни, че Еврогрупата и финансовите министри на страните от Европейски Съюз отвън еврозоната към този момент утвърдиха стопански пакет от към 500 милиарда евро, който се състои от три ограничения - активиране на 240 милиарда евро посредством Европейския стабилизационен механизъм за еврозоната, 200 милиарда евро за подкрепяне на бизнеса в Европейски Съюз през Европейската капиталова банка и 100 милиарда евро по програмата SURE за опазване на заетостта посредством издаване на общ дълг от Европейската комисия, обезпечен 27-те страни в съюза.

" Остават още 1 трилион евро. Това е в общи линии това, от което се нуждаем на този стадий ", уточни италианският еврокомисар Паоло Джентилони. Според него тази сума може да бъде набрана посредством бюджета на Европейски Съюз за идващия дълголетен финансов интервал.

Британският финансов ежедневник " Файненшъл таймс " оповестява в понеделник, че съвсем 59 милиона работни места в Европейски Съюз са се оказали под опасност поради рецесията, породена от ковид. Тази обстановка може да засегне съвсем една четвърт от всички заети в частния бранш в Европейски Съюз.

Най-тежък удар, съгласно анализатори, представени от вестника, ще бъде нанесен по сферата на публичното хранене и по жилищния и хотелиерския бранш. Именно там са съсредоточени 74 на 100 от оказалите се в зоната на риска работни места. Почти две трети от тези работни места са в дребни и междинни предприятия, на които е по-трудно, в сравнение с огромните компании, да се приспособяват към условията за отдалечена работа и обществено разграничаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР