За спонтанната инициатива на колегите разбрах от медиите. Надявам се,

...
За спонтанната инициатива на колегите разбрах от медиите. Надявам се,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Не бива да допускаме МВР да бъде използвано за боксова круша и дъвка на политиците

" За спонтанната самодейност на сътрудниците разбрах от медиите. Надявам се, че това е поддръжка за Министерство на вътрешните работи като институция. Не бива за следващ път да позволяваме Министерство на вътрешните работи да бъде употребявано за боксова круша и дъвка на политиците ". Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов във връзка митинга на чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи пред Народното събрание тази заран. Стоянов приказва пред публицисти преди да бъде изслушан пред вътрешната комисия в Народно събрание.

" Искам да успокоя сътрудниците – да работят умерено, решително, да имат вяра в себе си, най-много да не не помнят, че аз съм един от тях и желая да знаят, че за мен е горделивост и чест, че аз съм техен министър ", съобщи Стоянов.

Днес цялото управление на силовото министерство е на чуване пред депутати в Народното събрание поради конфликтите сред футболни почитатели и чиновници на реда. А по-рано денем столични служители на реда излязоха на митинг в обедната си отмора. 

До 16 ноември рано сутринта Столична дирекция на вътрешните работи не е знаела, че митингът е позволен от Столичната община, т.е. до този миг полицията е смятала митинга за забранен. По протокол, когато общината позволи сходно осъществяване на такова събитие, когато става въпрос за исторически враждуващи агитки, полицията изготвя относително безвреден маршрут, а общината е била длъжна авансово да ревизира авансово за рискови предмети. Нещо, което съгласно Столична дирекция на вътрешните работи, не се е случило. 

33 са ранените служители на реда, 19 - потърпевшите цивилни. И през днешния ден полицията съобщи безкомпромисно, че няма да разреши полицейско принуждение. Установени са и още чиновници, които са надвишили правата си по време на митинга на футболните почитатели. До края на седмицата се чака да завърши инспекцията на техните дейности. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР