За скандалния случай от Врачанско се разбра вчера. Стана ясно,

...
За скандалния случай от Врачанско се разбра вчера. Стана ясно,
Коментари Харесай

Две години бабата сигнализирала, че 7-годишната й внучка спи в ко...

За скандалния случай от Врачанско се разбра през вчерашния ден. Стана ясно, че 7-годишно момиченце месеци наред е държано в безчовечен условия - било насила да спи на дъски в курник и редовно е бито от пастрока си. След като стартира да се шуми, детето бе настанено в фамилията на родственици, а на пастрокът бяха повдигнати обвинявания, за които може да лежи сред 3 и 10 години в пандиза. Мъжът се намира в следствения арест.

 

Още през вчерашния ден стана ясно, че обществените са проверявали информация от разнопосочни източници. Те не потвърдиха, че детето е било оставено да живее в безчовечен условия. Ясно беше единствено, че 7-годишното момиченце е оставено без надзора на майка си. От учебното заведение настояват, че детето споделяло, че е бито от пастрока си, само че позволяват, че може да преувеличава.

 

Пред Нова телевизия бабата Елена Костова сподели голям брой сигнали, подавани към институциите в продължение на две години - в интервала от 2021 до 2022. Тази година сигнали липсват поради закани, които фамилията на щерка й отправяло. Има и издадена ограничаваща заповед поради настоятелните сигнали.

 

Жената споделя, че е посещавала фамилията всеки месец, с цел да вижда внучката си. При едно от визитите й направило усещане, че детето е желало да отиде при нея, само че другата му баба е почнала да го бута да влезе в сграда покрай къщата. “Разбрах, че детето се държи там. Подадох сигнали в полицията, че детето е унизено ”, показва Костова.

 

“Социалните ми се обадиха, че детето е доста добре. Къщата фактически е обзаведена ”, описа тя и посочи, че фамилията е показвало къщата на обществените, до момента в който на процедура детето е живеело в кокошарника.

 

По думите на Костова мъжът на щерка й не разрешавал да има връзка сред тях.

 

Детето е в положително положение и още веднъж е на учебно заведение.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР