За щастие или зла участ в този мандат изпълняваме проекти

...
За щастие или зла участ в този мандат изпълняваме проекти
Коментари Харесай

Щастие или зла участ? Две години в Кючука ще е ад, ремонтът на ул. „Царевец” май няма да е скоро

„ За благополучие или зла орис в този мандат изпълняваме планове за 500 млн. лв..  Това сигурно основава проблеми на хората, само че го вършим, с цел да подобрим живота им ”, съобщи зам.-кметът Пламен Райчев при първата копка за плана на ВиК, който е за Южния обходен колектор и подобряването на водоподаването и канализацията в Пловдив, чиято стойност е близо 130 млн. лв..
Прочетете още

Този план се чака дълго време се чака, като ще усъвършенства доста ВиК услугата и откъм загуби на вода и мощ на водоподаване, по този начин и откъм връщането на противоположните води.  Най-голямото предизвикателство ще бъде бул. „ Ал. Стамболийски ”. От години на него всяка седмица стават повреди, а пътното платно пропада. Освен Южния обходен колектор по него ще мине и нов тръбопровод.

Работата по него обаче ще продължи цели две години… Още другият месец ще той ще се затвори на две места – от пандиза и до Драганови гробища. Този сектор на процедура ще бъде непристъпен за коли, лятото ще бъде затворен и целият бул. – за над година.

От компанията реализатор ще работят по още една съществена улица в Кючука ул. „ Петър Стоев ”, където е периферията на колектора и ще бъде сменена ВиК мрежата от 2 км. В един миг ще би трябвало да се свържат тръбите от ул. „ Петър Стоев ” към „ Ал. Стамболийски ” – през продължението на бул. „ Македония ” и „ Никола Вапцаров ”. Това значи, че ще има интервали, в които и „ Ал. „ Стамболийски ” и „ Н. Вапцаров ” ще бъдат затворени  заедно известно време.  След това ще търси и продължението към „ Тракия ”, което минава под „ Кукленско шосе ”.

Всичко това ще продължи две години. Дейностите ще се срещнат и с тези по пробива на Централна гара, където ще се вършат подходи към него от „ Димитър Талев ” и „ Македония ”.



Когато приключат всички тези действия, то строителите ще се трансферират към „ Тракия ” и „ Хр. Смирненски ”. По думите на шефа на една от компаниите „ Тес Кънстръкшън груп ” Бончо Бонев дейностите по ул. „ Царевец ” могат да стартират след две години, когато приключат с „ Ал. Стамболийски ”.  Това пък удря непосредствено върху капиталовата стратегия на Община Пловдив, която се кани да приключи ремонта на ул. „ Царевец ” до края на 2023 година с пари от заема.

„ Говорили сме с възложителите от ВиК да трансформират линейния график и плана за ул. „ Царевец ” да стартира по-рано от плануваното ”, сподели зам.-кмета Пламен Райчев.

Според Бонев това е допустимо, само че ще коства доста повече пари.

„ Логиката когато се подменят канализационни тръби е да се тръгне от най-ниската към най-високата част. Ако би трябвало да стартираме по-рано ул. „ Царевец ”, то би трябвало да се постави хидравлична помпа, която да обслужва региона, а това са съществени средства. Те не са планувани в нашата социална поръчка ”, сподели Бонев.

Поне един от неуместните моменти по ремонта на ул. „ Царевец ” няма да се случи – от компанията да махнат паветата и по-късно да ги наредят още веднъж, а оттова Община Пловдив да ги маха и да асфалтира. Строителите са се разбрали, когато приключат с канализацията да не подреждат от горната страна паветата, а незабавно Община Пловдив да започва асфалтирането и другите действия по реконструкцията.

 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР