За шестата поредна година Skytrax обявява летище Чанги (Changi) в

...
За шестата поредна година Skytrax обявява летище Чанги (Changi) в
Коментари Харесай

Поглед отвътре на най-доброто летище в света

За шестата поредна година Skytrax афишира летище " Чанги " (Changi) в Сингапур за най-хубавото в света.

Освен че е едно от най-големите, " Чанги " е цялостно с разнообразни улеснения и места, за които човек не би предположил, че ще откри на едно летище.

 Снимка 283427

Всъщност, аеропортът е една от главните туристически забележителности на Сингапур. За да го прегледат, туристите би трябвало да си оставят най-малко два часа, а за обиколката на големите терминали има специфичен превоз.

 Снимка 347966

Ето няколко от нещата, които трансформират " Чанги " в същинска забележителност - на покрива на летището има басейн с джакузи, а във вътрешността му има голям брой градини, в това число парк с същински пеперуди и орхидеи.

 Снимка 347968

Вътре има кино, както и десетки впечатляващи творения на актуалното изкуство. Инсталацията от над 1200 алуминиеви и медни дъждовни капки, които се вливат една в друга е като живи. Взирането в придвижването на скулптурата елементарно може да ни води в положение, близо до медитацията.

 Снимка 347967

В летището е цялостно с заведения за хранене и кафенета, в които може да открием от първокласни гурме специалитети до зали за публично хранене. Въпреки че в Сингапур пушенето е неразрешено съвсем на всички места, на аеропорта има зона за пушачи, която няма нищо общо със задимена и мръсна стаичка, каквато има на множеството летища. Пепелниците са ситуирани в хубав парк под намерено небе, където да изпушиш цигара дружно с кафето е наслаждение.

 Снимка 283428

В магазините има всичко, в това число висша мода от Saint Laurent, Hermès и други, а спортните артикули на adidas са ситуирани в три обособени магазина.

 Сингапур - лъвският град с драконовски санкции
Сингапур - лъвският град с драконовски санкции

" Синг " значи лъв на малайски

Азия е водач в класацията на най-хубавите летища, като след " Чанги " се подреждат Incheon в Южна Корея, Haneda в Токио и едноименното летище в Хонконг. Топ 10 на класацията за 2018 година се добавя от Doha Hamad, Munich, Centrair Nagoya, London Heathrow, Zurich и Frankfurt.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР