За сериозна измама сигнализираха жители от Айтос. Те разказаха, че

...
За сериозна измама сигнализираха жители от Айтос. Те разказаха, че
Коментари Харесай

Роми-башмайстори побъркаха Айтос, опитват се да измамят пенсионери с ремонт за хиляди левове

За сериозна машинация алармираха поданици от Айтос. Те описаха, че роми с микробус със софийска регистрация обикалят града и търсят " жертви ", предлагайки им " евтини " поправки. Винаги минавали с еднакъв номер - цената им е ниска, тъй като „ им останали материали от остарял обект “, написа " Флагман ".

Насочвали се нормално към по-възрастните локални поданици. Собствениците на парцели, подмамени от преференциалните съгласно тях условия се доверявали на ромите и подписвали контракт, който обаче бил завишаван в последния миг на неведнъж по-висока цена от в началото оповестената.

„ Свекърът ми избра летния сезон за дълго чакан ремонт на фасадата. Изведнъж пред двора спря жълт микробус, откъдето излязоха две момчета и предложиха да санират къщата евтино. Аз имах работа и излязох няколко минути по-късно, само че когато се освободих ревизирах защо става въпрос и стигнах до извода, че това е машинация. Позвъних на свекъра ми, с цел да го предупредя, само че той ми сподели, че към този момент го били предиздвикали да подпише. От първичното предложение – 650 лв., в този момент той би трябвало да заплати на ромите 5500 лева! “ , описа жена от Айтос, която пожела да остане анонимна, само че е съдействала на проверяващите и е подготвена да свидетелства против башмайсторите.



Мургавите строители даже почнали ремонта, като сложили плоскости на 25 квадрата от къщата на свекър й. Собственикът, виждайки колосалната сума, споделил на служащите да спрат, само че те настояли да им бъде заплатено. С голям брой сделки цената паднала от 5500лв. до 2000лв. и най-после до такава, близка до първичната – 850лв., само че единствено за инсталираните към този момент изолации. Това бил единственият метод да си тръгнат служащите. Взели парите за няколко плоскости и напуснали тази къща, продължавайки да търсят нова жертва.

Айтозлийката, отишла в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, където е формирана кореспонденция и се прави инспекция.

Според адвокати контрактът, който тя е подписала е " нищо повече от хвърчащ лист " и няма никаква стойност. От него излиза наяве, че изпълнителят се споделя Иван и още не е навършил 19 години. Дали това е лицето, което е предложило да извърши ремонта - може единствено да се гадае, тъй като нито един от двамата " строители " не са локални и са изцяло непознати за айтозлии.


Това е въпросният контракт, който има съмнителна правна стойност

„ Предупреждавам съгражданите си за тази машинация, тъй като тези нагли роми разчитат на вашето нехайство и на доверчивостта на околните ви, изключително в случай че са по-възрастни. Ние сме отговорни за грешката си, която е доста глупава, само че дано и други не се подлъгват – въпреки всичко толкоз доста възрастни хора стават жертви на най-обикновени телефонни измами всекидневно, та какво остава за скица от този вид “ , разяснява потърпевшата от наглата машинация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР