За сериозен наплив на туристи от Турция в Пампорово съобщава

...
За сериозен наплив на туристи от Турция в Пампорово съобщава
Коментари Харесай

За наплив на турски туристи в Пампорово съобщава в-к „Милиет“

За сериозен напор на туристи от Турция в Пампорово оповестява един от най-тиражираните вестници в южната ни съседка „ Милиет “.
„ С навлизането на междусрочната почивка в Турция се усили посещаемостта на ски центровете и в частност от огромните градове, където тази година не са виждали сняг. Много фамилии избраха най-близката дестинация до Турция, а точно в прилежаща  България, и по-точно Пампорово. Намиращ се на два часа и половина път от Капъкуле и разполагащ с потенциал от 8000 кревати , курортът бе изпълнен на 90% единствено от турски туристи. В това число са освен посетителите, които идват с туроператорски компании, само че и тези, идващи с персонални коли, които стават от ден на ден и повече “, написа изданието.
Седат Демир, който посещава 80-годишният ски център за повторно, споделя пред „ Милиет “: „ Откакто се помня карам ски в Пампорово. Няма проблем с трафика, с цел да стигнеш до тук. На лифтовете няма проблем с очакване на дълги опашки . Храната е доста близка до нашите усети, по тази причина избрах да съм тук “. По думите му и ски учителите са на положително равнище: „ Аз, брачната половинка ми и децата ми в границите на няколко дни се научихме да караме ски “.
В обявата се сочи, че 80-годишният ски център „ Пампорово “ има над 60 хотела. Намиращият се във вековна гора ски център е безоблачен през 240 дни от годината и на второ място в Европа по непорочност на въздуха и даже могат да се карат ски до към средата на месец април. Има ски учебни заведения за деца, разграничен по възрастова граница, надлежно 7-12 и 4-7 годишни. А е значимо да отбележим, че за 4-14-годишните деца заран от 9:00 до 16:30 има и детски стаи (вид детски градини в Турция).
Миналата седмица Пампорово взе присъединяване в едно от четирите най-престижни интернационалните туристически изложби в целия свят - Средиземноморският конгрес в Истанбул. В момента в курорта работят 11 писти, а упованията са през тази година Пампорово да бъде посетен от над 10 000 туристи от Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР