За сериозен корупционен натиск от високи нива, разказа бившият шеф

...
За сериозен корупционен натиск от високи нива, разказа бившият шеф
Коментари Харесай

Ежедневни опити за корупционен натиск в ДКК

За сериозен корупционен напън от високи равнища, описа някогашният началник на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров. По думите му опитите са били надали не „ ежедневни “.

„ Ежедневно имаше опити за корупционен напън. Той постоянно е идвал от високи равнища, както и опита на управлението да кадрува. В частен диалог от Богдан Богданов (министър на икономиката) имаше опит да ми уточни кадър, който да бъде назначен в дъщерно сдружение и аз елегантно показах, че това не е моя работа. Човекът трябваше да бъде назначен в „ Еко Антрацит ” (дружество, което дава отговор за обезвреждане на нездравословните последствия от минния рандеман в страната). И индивидът в този момент е част от борда на шефовете на ДКК, експертизата му е впечатляваща ”.

Димитров разяснява и изказванията за получаваните доста високи заплати в ДКК.

„ Заплатата е функционалност на постигнатите резултати в държавните предприятия. Ако приказваме за правдивост, това е законодателно решение. Едно държавно управление постоянно може да промени закона ”.

Повод за думите му е решението на министъра на стопанската система Богдан Богданов да смени шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров, която ръководи държавен запас и активи за милиард и 300 милиона лв.. Като претекст се дефинира липата на финансови доклади за две години обратно, високите заплати и липса на бистрота.

Той дефинира като дезинформация изказванието в общественото пространство за 20 000 лв. на ръка за представителни разноски и това е станало декември 2022 година в дъщерното сдружение „ Ел Би Булгарикум ”. Венцислав Димитров изясни, че парите на изпълнителния шеф са задоволителни и не е нужно да употребяват длъжностен водач и бензин. Трябва нормативно да бъде уредено възнаграждението в ДКК, изясни още пред Народоосвободителна въстаническа армия някогашният началник на ДКК – Венцислав Димитров.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР