За септември има осигурени количества газ, от октомври нататък няма

...
За септември има осигурени количества газ, от октомври нататък няма
Коментари Харесай

Няма осигурен газ за октомври за България

За септември има обезпечени количества газ, от октомври нататък няма такива. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по икономическите политики Христо Алексиев, който управлява основания Кризисен щаб по енергетика. 

След днешното съвещание на щаба Алексиев уточни, че щабът работи едвам от три седмици, а първоначално работата му е била съсредоточена в това да събере нужната информация. 

„ Проблемите, които са насъбрани, са доста “, означи Алексиев. 

Той добави, че щабът се е концентрирал в началото върху довършването и стартирането в употреба на газовия интерконектор с Гърция, както и финансовото стабилизиране на „ Булгаргаз “.  

 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция
„ Каквито и доставки да желаеме да осигурим, те би трябвало да бъдат заплатени. Оттук нататък би трябвало да работим върху идната задача и тя е да осигурим нужните количества газ за популацията и бизнеса на положителни и търпими цени “, сподели още Христо Алексиев.

По думите му обезпечаване на нужните количества би трябвало да бъде на допустимо най-хубавите цени. Алексиев добави, че на днешното съвещание на щаба са участвали представители на браншови, синдикални и работодателски организации и напомни, че обезщетения за газа сега са невъзможни, защото няма настоящо Народно заседание. 

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
 
По тематаОмбудсманът упорства за незабавна отплата за тройно по-високите сметки за газ цени газ България .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->