За седмица по калъфките на възглавниците се натрупват 17 000

...
За седмица по калъфките на възглавниците се натрупват 17 000
Коментари Харесай

За седмица по калъфките се натрупват повече бактерии, отколкото на тоалетна седалка

За седмица по калъфките на възглавниците се натрупват 17 000 пъти повече бактериални колонии, в сравнение с тоалетна седалка, заяви в. " Дейли мейл ", базирайки се на американско проучване.

Лабораторни проби откриха 3 милиона бактериални колонии върху калъфки на възглавници, които не са прани една седмица.

Памучните и копринени калъфки изобилстват от гъбички и микроорганизми от мъртвите кожни кафези, потта, слюнката.

Специалистите, направили опита, са взели проби от непрани калъфки на трима доброволци, след една, две и три седмици приложимост и са ги оставили да се инкубират до седем дни. Така са разкрили бактерии, които могат да провокират кожни инфекции и инфектиране.

От анкети е известно, че някои хора сменят калъфките на възглавниците си на 21 дни, до момента в който кожните лекари предлагат два пъти седмично.

" Когато си легнеш, замърсяваш чаршафите с мъртви кафези (около 50 милиона на дена), пот, грим, лосиони, косми и какво ли не още от деня - от полен и пърхот от домашни любимци, през плесен, гъбички, частици нечистотия, до бактерии и вируси ", изяснява доктор Хадли Кинг, кожен лекар, който води извършения на студенти в медицинския лицей " Вейл " към Корнелския университет.

" Мъртвите кожни кафези и потта са храна за акарите, те ги притеглят в леглото и им оказват помощ да се развъждат ", прибавя той. Кинг изяснява, че в случай че калъфката не се сменя цяла седмица, може да се развият алергии, инфекции и възпаления на кожата.

Едни от бактериите, които виреят върху калъфки на възглавници, са Staphylococcus aureus. Те могат да причинят инфекции на кожата и меките тъкани.

Открити са както бацили, по този начин и грам позитивни коки. Бацилите могат да причинят инфекции на очите, ендокардит, бактеремия, септицемия, пневмония, менингит, мускулно-скелетни инфекции. Грам позитивните коки могат да доведат до синдром на отровен потрес и резистентни на антибиотици инфекции.

Изследването е осъществено за компанията за матраци AmeriSleep.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР