За сеч на дървета в карето между бул. Чаталджа и

...
За сеч на дървета в карето между бул. Чаталджа и
Коментари Харесай

Читател сигнализира за сеч на дървета в района на Окръжна болница във Варна

За сеч на дървета в карето сред бул. " Чаталджа " и улиците " Генерал Колев " и " Селиолу " във Варна, алармира читателят на Moreto.net Александра Чомонева.

Според нея отсичането през короните ще попречи възобновяване на дърветата и те ще изсъхнат.

" Това са остарели дървета, най-малко 50-годишни, високи до 7-мия етаж, не кастрени от най-малко 15 години. Заради сечта е затворен единственият вход/изход към карето, откъм ул. " Селиолу ". Притеснена съм, тъй като допускам, че ще ги отсекат през короните. Карето е сенчесто, поради високото застрояване в региона и те няма да се възстановят, а ще изсъхнат. Обадила съм се в Общината, споделиха, че ще ревизират, само че се опасявам, че нищо няма да остане от големите зелени дървета ", написа Чомонева.

На място кореспондент на Moreto.net видя чиновници, които правят въпросната резитба. По думи на чиновниците, резитбата се прави по самодейност на живущите, а повода за това са тежките клони стигащи до покрива, начупили огромна част от керемидите.

Тъй като не стана ясно дали компанията, наета за кастренето има позволение, медията ни потърси за коментар кмета на регион " Приморски " Петя Проданова. Тя от своя страна разяснява, че за покачване на корони и рязане на сухи клони не е належащо да има заповед. Разрешение се желае единствено за рязане на дървета.

За да бъде открито каква в реалност ще е ориста на дърветата, експерти от районното кметство дойдоха на място, с цел да създадат инспекция. По думите им откакто бъде осъществен оглед, ще стане ясно дали въпросната компания е имала нужното позволение за резитба. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР