За съвременни тенденции в антиейдж грижата за кожата разказвад-р Дончо

...
За съвременни тенденции в антиейдж грижата за кожата разказвад-р Дончо
Коментари Харесай

Как хиалуроновата киселина дарява младост

За модерни трендове в антиейдж грижата за кожата споделя доктор Дончо Етугов , притежател на дерматологични клиники Dermal Lase и Esthetics&Dermatology

Визитка

Доц. доктор Дончо Етугов е притежател на дерматологичните клиники Dermal Lase и Esthetics&Dermatology. Завършил е медицина в Медицинския университет - София. Специализирал е " обща дерматология " в Университетската болница " Сент Луи " - Париж, " оперативна дерматология " и " заболявания на вените на долните крака " в университет " Фридрих Шилер " - Йена, Германия. Има специализация по " дерматологична козметология " в Университетската дерматологична болница " Андреас Сингрус ", както и специализация по " биологични средства в дерматологичната процедура " в Университетската болница " Топ Вергата " на Римския университет.
Професионалните му ползи са в региона на кожните тумори, тяхното оперативно лекуване с най-благоприятен изящен резултат, дерматоалергология, флебология и съдови дерматози, естетична медицина и пластична дерматология, унищожаване на нежелани пигментации, капиляри и татуировки и други

Младостта и хубостта постоянно са били на фундамент в обществото. Още от древността, когато египетските царици са се опитвали да забавят старостта с билки и мляко, медиците през XVI и XVII век са инжектирали растителни и скотски мазнини, до днешните обществени настройки и реклами, които ни тласкат да запазим младостта си колкото може по-дълго.

" През последните двадесет години естетичната медицина претърпя гражданска война в основаването на, апарати и инвазивни подмладяващи способи ", споделя доцент доктор Дончо Етугов, притежател на дерматологични клиники Dermal Lase и Esthetics&Dermatology.

 Как хиалуроновата киселина подарява младост

Грижата за кожата с козметични и хигиенични артикули стартира с появяването ни на този свят, с цел да се обезпечи добра физиология по време на растежа. Това продължава през пубертета и хормоналния взрив за положително здраве, самочувствие и прелест на младежа. И мислейки, че сме в разцвета на силите си, към този момент започваме да се борим с първите издайнически признаци на остаряване.

Стряскащо е, само че изследванията демонстрират, че първите физиологични признаци на стареене се демонстрират още след 20-25-годишна възраст, според от генетиката и вида на кожата. " Крайно е да кажем, че след втората декада тялото старее, само че науката потвърди, че всички процеси на регенерация и възобновяване забавят скоростта на протичане ", успокоява експертът.

" Първите антиейдж грижи според от вида на кожата се появяват след втората или третаjd декада от възрастта.
На първо място е положителната кожна хидратация. Информираният консуматор знае, че първите артикули, подобаващи за възрастовата група 25-30 години, е да обезпечават добра хидратация и вярна слънцезащита, съобразени с вида кожа и жанр на живот ", споделя доцент доктор Дончо Етугов. Защото колкото кожата е по-суха, толкоз по-рано се постанова тя да бъде хидратирана и в по-ранна възраст да се посегне към по-плътните, липофилни структури.

Д оц. доктор Дончо Етугов изяснява какви са белезите на стареене на лицето: поява на нежелана пигментация, забележими и разширени кръвоносни съдове, повишен брой и размер на порите, забавена кожна регенерация, със забавено произвеждане на хиалуронова киселина и съединителна тъкан (еластин и колаген), изменена конструкция на колагена и еластина, понижени размери на лицето - кожата изтънява, атрофират лицевите мускули, редуцират се размерите на лицевите кости.
Всичко това демонстрира в каква тенденция би трябвало да се насочат и, които експертът разделя на две огромни групи: С помощта на лазери да вземем за пример може да се отстранен пигментациите и забележимите разширени капиляри, до момента в който с физични способи може да се симулира забавената регенерация и да се усъвършенства кръвоснабдяването на кожата.

" Изборът на подобаваща козметика или естетична процедура е значима стъпка в битката със стареенето.
Препоръчително е това да се направи благодарение на експерт по естетична дерматология ", поучава доцент доктор Дончо Етугов. Но акцентира, че каквато и терапия да проведем - лазер, филър, пилинг и други, всекидневното потребление на подобаваща козметика е главно в цялостната козметична грижа.

Като експерт по естетична и хирургична дерматология с изключение на апаратните и инвазивни способи за битката със стареене доцент доктор Дончо Етугов предлага и подобаващи местни артикули, изключително тези, съдържащи хиалуронова киселина. Те имат мощен противостареещ резултат, удължават резултата на поставените хиалуронови филъри и подтикват регенерацията на кожата.

" През последните 15 години се потвърди, че основна съставна част, повлияваща положението на кожата и виновна за кожното стареене, е хиалуроновата киселина " , споделя експертът. И рисува трите пласта на нашата кожа извън във вътрешността: епидермис, дерма и хиподерма.

Основният контейнер на хиалуронова киселина е междинният - дермата, където се реализират най-важните физиологични процеси. Там се намират еластиновите и колагеновите нишки, осигуряващи здравината и еластичността. Запълващото вещество към и сред съединително тъканните нишки е желатиновата субстанция с главната съставна част " Нейното количество е отговорно за плътността, положителната хидратация и тургур на кожата. Осигурява средата за всички витални процеси в кожата. Не инцидентно тя е застъпена в съвсем всички козметични артикули - околоочни, дневни и нощни кремове. Чрез инжектиране хиалуроновата киселина може да запълни изгубените лицеви размери, да се усъвършенстват физиологичните процеси, да се увеличи водното наличие ", изяснява експертът.

Различна по конструкция е хиалуроновата киселина, която се употребява като филър и тази за мезотерапия
за възстановяване хидратацията на кожата и стимулиране на регенеративните процеси в нея, акцентира доцентът.
И изяснява, че съществуват начини, с които се оплитат хиалуроновите молекули (омрежаване) и получават обемна конструкция на дребни частици. Поставени в подобаващ гел притежател, тези частички имат способността да запълват и основават размер.
Неомрежените, линеарни хиалуронови молекули се употребяват за инжекционна мезотерапия или в козметичните артикули и съгласно дължината и размера имат разнообразни свойства.

Основното свойство на хиалуроновата киселина е да притегля водни молекули
Една молекула хиалуронова киселина притегля към 1000 водни молекули и по този начин усъвършенства кожната хидратация. Някоr от по-късите молекули хиалуронова киселина подтикват фибробластите - това са клетките, производители на колаген и еластин.
Когато биологичният часовник забави производството на лична хиалуронова киселина и не се възвръща разградената такава, кожата атрофира и изтънява.

 Как хиалуроновата киселина подарява младост

" Науката сътвори артикули, които могат да забавят и даже блокират загубата на лична хиалуронова киселина. Хиалуронидазните ензими, чиxто натурален контейнер е мастната тъкан, разграждат молекулите на хиалуроновата киселина. Веществото еноксолон блокира ензимите от групата на хиалуронидазите и по този начин резервира по-дълго време нашата лична хиалуронова киселина ", изяснява доцентът.

Нискомолекулната хиалуронова киселина в козметичните кремове може да проникне в дълбочина и да подтиква клетките в дермата, като увеличи производството на еластин и колаген. Добавените в кремовете спомагателни молекули - витамини, ензими, захариди и други, сполучливо се борят със свободните радикали и стареенето на кожата.

оказват помощ на дамите от всички генерации да се грижат за себе си и да се усещат красиви, мощни и уверени. Благодарение на ненадминатата и потвърдена резултатност на тройния резултат " запълване, стимулиране, предотвратяване " е отличен образец за това, което компанията има поради с мотото си " Дерматологична грижа за кожата, която има силата да трансформира живота ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР