За съмнение за насилие над животни сигнализираха природозащитници от Перник.

...
За съмнение за насилие над животни сигнализираха природозащитници от Перник.
Коментари Харесай

ЖЕСТОКОСТ: Връзват кучета за железопътни релси

За подозрение за принуждение над животни алармираха природозащитници от Перник. От началото на годината до момента имат няколко случая на осакатени кучета, откакто са били връзвани за релсите и прегазени от движещи се влакове.

„ За последната изтекла година случаите са шест. Две от кучетата са умряли на самата линия – те са раздрани от влака. Едно куче умря в клиника от кръвозагуба. Три от кучетата са избавени. Едното е настанено във ветеринарен център в Перник, другото е в приюта за бездомни животни, а третото е осиновено “, споделя Надя Райкова, която е подала сигнала за насилието над животни.

Кучетата са осакатени. Едно от тях е без опашка, уши и задна лапа. Настаненото във ветеринарна клиника в Перник е без десен заден крайник и отчасти отсечен ляв заден крайник.

Ветеринарния доктор доктор Диана Красимирова, която оказва помощ на потърпевшите животни счита, че става дума за деца от ромския квартал, които се забавляват по този метод. Тя изясни, че са правени опити да се влезе в махалата, само че нямало късмет да се промени нещо.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР