За съжаление, все още има необходимост от това да говорим

...
За съжаление, все още има необходимост от това да говорим
Коментари Харесай

Новаков: Ако се забавим още малко с Плана, няма да получим пари от ЕК

За страдание, към момента има нужда от това да приказваме за Плана (за резистентност и развиване - бел. ред.). Преди беше ясно, че е подложен на разисквания, подготвен е за изпращане, предварителната оценка на Европейска комисия беше позитивна. Единствено отаваше да бъде изпратен. И доста вярно отиващото си тогава държавно управление в последната седмица от мандата си реши да не го подава. Редно беше да го създадат тези, които имат небосвод пред тях, можеше да го направи и Народно събрание. Това съобщи в студиото на ФАКТИ евродепутатът и координатор на ГЕРБ Благоевград Андрей Новаков.

" Това, което ме тревожи е, че в моменти чуваме, че едни планове са вкарани, други са изкарани. На базата на какво? Вицепремиерът Дончев беше провел три или четири разисквания, след всяко едно беше ясно - кой план влиза и за какво, кой го е предложил, беше ясно какво мислят синдикатите, беше ясно какво мислят съсловните организации и бизнеса. Беше ясно какво мислят институциите. Сега научаваме от вестниците, в случай че изобщо е истина, и в случай че някой е решил да изкара софийското метро от Плана, да излезе и да каже: " тези пет квартала няма да имат метро, тъй като по този начин сме решили ". Това, което ми липсва сега е бистрота.

Нещо повече, в случай че всичко е наред, или пък новото служебно държавно управление е съзряло проблем - да излязат и да обяснят. В противоположен случай наподобява, че проект, който е готвен година и половина и е бил обществен, не се внася по неразбираеми аргументи. Аз най-малко не знам за какво ", разяснява Новаков.

" Все повече страни внасят своите проекти и наподобява ние ще сме от последните. Имаме пет месеца, в които да получим 1,6 милиарда предплатени заплащания. Ако се забавим още малко, това значи, че до края на годината няма да получим пари. Ако желаеме тези пари да дойдат до Коледа, би трябвало да внесем Плана идната седмица. Всяко едно държавно управление оттук нататък ще може да променя Плана. Най-лошият сюжет е да не внесем Плана и да не получим средства, още по-лошият е да го внесем и да не бъде утвърден ", сподели евродепутатът.

Целия диалог с Андрей Новаков гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР