За съжаление времето е безмилостно и годините рисуват бръчки на

...
За съжаление времето е безмилостно и годините рисуват бръчки на
Коментари Харесай

5 капки на ръката слагам и втривам в лицето си, на 50 съм, но където и да отида повече от 35 не ми дават, а друго не използвам

За страдание времето е безмилостно и годините рисуват бръчки на красивите ни лица, а от време на време и пигментни петна.

Тези проблеми се появяват по-бързо, в случай че кожата ви е суха. Ето за какво, козметолозите предлагат постоянно да се хидратирате и подхранвате. Естествените масла се оправят с тази задача по-добре от всевъзможни изкуствени кремове. Представяме ви най-популярните масла за поддържане на кожата

 домашни способи за грижа на кожата

Най-доброто масло за лице

Масло от жожоба

Жожобата е вечнозелено растение, постоянно срещано в северноамериканските пустини. Маслото, извлечено от него, има неповторим състав.

Съдържа ейценова киселина, която усъвършенства клетъчния метаболизъм и регенерация на кожната тъкан. Колагенът, който се съдържа в него, е съвсем еднакъв с този на индивида.

 домашни способи за грижа на кожата

Рициново масло

Рициново масло постоянно се употребява за подсилване на косата, веждите, миглите. Но за кожата към очите, тя също е доста потребна. Съдържа олеинова, линолова, рицинолова киселина, които се всмукват бързо. За разлика от другите масла, то не основава лоен пласт върху лицето, когато е изсъхнало

 домашни способи за грижа на кожата

Зехтин

Това е универсално средство за отбрана. Полезно е да го употребявате вътрешно и външно. Зехтинът овлажнява повече, в сравнение с подхранва кожата. Освен това се смята за съществена, която може да се комбинира с други козметични артикули. Например, прибавете няколко капки в нощния ви крем.

Бадемово масло

Бадемът е различен артикул, от който можете да се възползвате несигурно време. Той е богат на протеини и ненаситени мазнини, които подхранват тялото от вътрешната страна. Както и мастноразтворимите витамини, магнезий, калций и други минерали, които подхранват кожата извън.

Бадемовото масло има лек избелващ резултат. То съживява избледнялата кожа и възвръща тонуса й.

 домашни способи за грижа на кожата

Ленено масло

Лененото масло се разграничава от другите масла, защото съдържа протеини.

На това се дължи подмладяващия му резултат върху кожата на лицето.При постоянна приложимост на ленено масло се следи лифтинг резултат.

 домашни способи за грижа на кожата

Масло от шипка 

Маслото от шипка има повече от петнадесет типа мастни киселини. Най-масови са линоловата и линоленова киселина, които усилват защитните сили на епидермиса. Това масло също е богато на витамин А, който се бори с възрастовите промени в кожата и витамин С, който защищава кожата от свободните радикали и я подхранва с О2.

 домашни способи за грижа на кожата

Масло от морски зърнастец

М аслото от морски зърнастец съдържа фосфолипиди, които възвръщат метаболизма на мазнините в тъканите. След приложимост кожата не става мазна и не свети. Също по този начин е богато на стероли, противовъзпалителни субстанции, които работят като антисептик.

Това масло предизвиква подмладяващ и лековит резултат: изравняват цвета на кожата, подкрепят зарастването на раните, облекчават дразненето.

 домашни способи за грижа на кожата

Масло от праскова

Витамини А и Е, които се съдържат в това масло, усилват гладкостта на кожата, леко се овлажнява и изглажда. Витамин В15 усъвършенства притока на кръв в тъканите. След потребление  кожата на досег става прелестно кадифена, като праскова.

 домашни способи за грижа на кожата

Кокосово масло

Подмладяващ резултат върху кожата на лицето създава миристична и лауринова киселини, които се съдържат в кокосовото масло. Фолиева киселина и тиамин се борят с обривите и акнето.

Също по този начин, кокосовото масло се употребява за битка с изгарянията и като отбрана от слънцето. Регенерира и възобновява кожата на клетъчно равнище.

 домашни способи за грижа на кожата

Какво масло е по-добро за лицето ви, вие решете.  Всички те са естествени, затова няма да причинят никаква щета. Съсредоточете се върху това по какъв начин кожата ви реагира на потреблението на масло. След приложимост, тя би трябвало да стане по-добра, да бъде по-еластична, опъната, гладка и приятна на досег.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР