За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на

...
За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на
Коментари Харесай

Румен Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения

За страдание през вчерашния ден прокуратурата девалвира две значими за опазването на държавността понятия - " държавна измяна " и " нарушаване на Конституцията ", като ги използва като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а след това ги стимулира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха ". Това съобщи президентът Румен Радев преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово във връзка вчерашната изява на прокуратурата с разпространяването на записи от диалози, в това число и на президента, настояването на основния прокурор Конституционният съд да обясни до каква степен се простира имунитетът на президента.

Атаките против мен и фамилията ми не са спирали, само че към този момент получават уродливи измерения и се водят без оглед на средствата, безапелационен бе президентът.

Според него тези практики демонстрират още един път какъв брой остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока правосъдна власт и нейната самостоятелност.

От независимостта на прокуратурата зависи по какъв начин ще наподобява и държавността в България, заключи Радев.

Припомняме, преди дни основният прокурор Иван Гешев насочи искане до Конституционния съд за пояснение обсега на имунитета на президента. Конституционен съд образува дело по настояването.Днес основният прокурор съобщи, че прокуратурата разполага с данни за осъществено закононарушение.

Въпросът бе издигнат и по време на доклада на президента, като Румен Радев съобщи, че няма никаква концепция защо се отнася питането на основния прокурор Иван Гешев, само че е уверен, че не е правил нищо неправилно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР