За съжаление в домовете ни има някои места, които привличат

...
За съжаление в домовете ни има някои места, които привличат
Коментари Харесай

Начини за намаляване на влагата у дома

За страдание в домовете ни има някои места, които притеглят влага и плесен в резултат на разнообразни фактори. Но тези неприятни проблеми с изключение на доста нездравословни за дома, са и много сериозна причина за утежняване на здравословното положение на хората, които живеят там. Те могат да провокират появяването на разнообразни респираторни проблеми и алергии, така се се основава добра среда за бактерии, гъбички и акари.

Наличието на влага запотява прозорците, прането съхне по-трудно, въздухът се усеща тежък. При плесен стените могат да стартират да се разрушават и в някои елементи да се образуват черни петна, най-много по ъглите.

На пазара към този момент има огромно многообразие от уреди за попиване на влагата вкъщи, само че те излизат много скъпо и не всеки може да си ги разреши.

Съществуват разнообразни естествени способи, които ще спомогнат за намаляването на влагата в домашни условия.

 Намаляване на влагата у дома

На първо място, проветрявайте най-малко по няколко пъти дневно. Чрез циркулацията на въздуха влагата ще излезе по-лесно на открито. Задължително го правете заран и вечер - това сигурно ще се отрази в позитивна тенденция и на нощния ви сън.

През зимата много хора простират облеклата си вътре, тъй като на открито сушенето при щедро количество превалявания от сняг и дъжд е съвсем невероятно. От друга страна, не всички хора имат сушилня, а даже и вие да имате към този момент такава, от личен опит знаете, че не всички облекла са подобаващи за тях. Затова при опция комбинирайте сушенето - след пералнята ги оставете на открито хубаво да се изцедят и да излязат парите от тях, а по-късно ги внесете вътре. Задължително оставяйте прозореца отворен най-малко за 15 минути в стаята, в която държите мокрите облекла.

Погрижете се добре за вентилацията в банята, в случай че нямате прозорец там, с цел да не се задържа влагата след къпане. Задължително поставете аспиратор в кухнята за евакуиране на парите от готвенето при всяко едно отваряне на фурната или тенджерата.

Покупката на климатик тук също е много добра инвестиция, защото редуцира влажността посредством вкарване на по-хладен въздух вътре.

Някои стайни растения, които отглеждате в дома си, отделят доста влага и това води до доста повишение на влажността в пространствата. Тук съветът ни е да ги преместите по опция на терасата или в по-проветрива стая, с цел да намалите влагата вкъщи.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР