За съжаление по-скоро предпочитам да говоря не за очакванията си,

...
За съжаление по-скоро предпочитам да говоря не за очакванията си,
Коментари Харесай

Петър Величков: Делегатите трябва да бъдат смели

" За страдание по-скоро избирам да приказвам не за упованията си, а за вярата си, а точно – да бъде извършен един естествен, почтен, транспарантен Конгрес, с цел да може да бъде чута волята на клубовете-членове на Българския футболен съюз ", съобщи членът на екипа на Димитър Бербатов – Петър Величков.

Юристът приказва единствено ден преди изборния Конгрес, на който ще бъде избран новият президент на Българския футболен съюз.

" Конгрес, който ще премине по подобен метод, че няма да остави никакви подозрения след себе си и в последна сметка хората ще останат с чувство за почтен Конгрес, за добре свършена работа и за сложено на ново начало в развиването на българския футбол “, сподели Величков за упованията си за Конгреса на 15 март.

Той изрази вяра, че клубовете ще вземат нещата в свои ръце и няма да разрешат да има измами и корупция: „ Не желая да приказвам за това, тъй като споделих каква е моята вяра, само че дейностите на уредниците на Конгреса, разбирайте БФС, личи желанието да се върнем по-скоро към остарелия метод на осъществяване на Конгреси, а не към този стандарт, който беше реализиран на предпоследния Конгрес.

Хубавото в обстановката е, че БФС не може да реши по какви правила ще бъде извършен Конгресът, ще бъде извършен изборът на новия президент и на новия Изпълком. Това ще реши залата, клубовете са тези, които са свободни да създадат оферти в съответните процедури и залата е тази, която ще реши по какъв начин да бъдат извършени изборите “.

„ Не желая да взимам отношение по този въпрос. Като цяло нямам положителни чувства. Делегатите би трябвало да схванат две неща. Първо, че всичко зависи от тях и те са тези, които ще слагат съответното начало за развиването на българския футбол, или ще го оставят в блатото, в което бе закаран българският футбол в последните 18 години. Знаете ли, всичко е толкоз просто, толкоз просто. От едната страна има едно статукво, което взе участие с цялостна мощ в последните години в ръководството на българския футбол. От другата страна има една смяна. Делегатите би трябвало да бъдат смели, би трябвало да бъдат мъдри и да отговорят единствено на този въпрос – желаят статуквото и да оставят футбола в блатото, или желаят смяната. В смяната имам предвид четиримата претенденти, всеки със свои хрумвания “, приключи Величков пред dsport.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР