За съжаление, много шефове нямат интелектуалния или емоционалния капацитет, за

...
За съжаление, много шефове нямат интелектуалния или емоционалния капацитет, за
Коментари Харесай

Микромениджмънт от разстояние

За страдание, доста шефове нямат интелектуалния или прочувствения потенциал, с цел да управляват дейно своите чиновниците, които работят от разстояние. Те имат вяра, че единственият метод да се уверят, че служащите им си правят работата, е като персонално наглеждат всяко тяхно деяние.

Цялата идея за отворения офис лежи на удовлетворението на потребността на тези микромениджъри да имат непрекъснат достъп до своите чиновници и да могат да ги управляват, до момента в който минават през общите пространства. С времето обаче се потвърди, че отвореният офис вреди на продуктивността и не носи никакви действителни изгоди.

„ Смъртта “ на отворения офис обаче не докара до смяна в държанието на микромениджърите.

„ За страдание, те още са измежду нас. Нещо повече, те са ужасени от актуалната наклонност за работа от у дома “, споделя Алисън Грийн, която дава отговор на въпроси на консуматори в рубриката на уеб страницата Slate – „ Питайте управител “ (Ask a Manager)

Грийн счита, че този вид шефове пресъздават изискванията от отворения офис при работата от разстояние посредством пет тактики. Ето ги и тях:

Изискват непрекъснати доклади за постигнатия прогрес по дилемите

Това условие пренасочва вниманието на чиновниците от директната им работа върху основаването на отчети за това до къде са стигнали по осъществяването на своите задания. Това е извънредно контрапродуктивен метод, който убива мотивацията и творчеството.

Непрекъснато наблюдават дали чиновниците им са пред монитора

Ако един началник непрекъснато следи всяко деяние на своите чиновници, те осъзнават, че той им няма доверие. Естествената реакция на хората в този случай е да помислят, че работят с хора, на които не може да се има доверие, като включително влизат и техните ръководители.Според изследване на Университета на Южна Флорида, „ подложените на непрекъснато наблюдаване чиновници правят оценка етичните правила в организацията като ниски “.

Отнасят се към работата от у дома като към почивка

Много шефове считат, че хората, които желаят да работят от у дома, в действителност употребяват това като опция да си вземат спомагателна отмора. Ваканцията обаче е нещо, което оказва помощ на хората да поддържат психическото и физическото си здраве, предпазвайки ги от прегаряне. Работата от у дома несъмнено не дава отговор на тези критерии, като доста постоянно тя даже лишава повече време от деня на човек, в сравнение с общоприетата работа от офиса.

Настояват ежедневни видеоконферентни връзки

Подобно на отчетите за постигнатия прогрес, тези онлайн срещи пренасочват фокуса на служилите от работата върху построяването на фасада, с която да впечатлят шефа си в границите на късата видеовръзка. Тази тактика също по този начин отстрани едно от огромни преимущества на работата от вкъщи – неналичието на потребност от поддържането на внушителен външен тип.

Настояват да имат достъп до уеб-камерата на компютъра на чиновник

Когато за пръв път чух, че има шефове, които имат такова условие към чиновниците си, помислих, че това е просто смешка. За страдание, това е изцяло действително условие в някои компании, като то е естествено продължение на убеждението, че на хората не може да се има доверие и че те няма да си правят работата, в случай че не са подложени на непрекъснато наблюдаване. Както можете да се досетите, това е страховит метод да накарате един чиновник да напусне работа. Личният живот е ненарушим и никой няма право да ви следи в границите на вашия дом.

Не се примирявайте с нито едно от тези условия и започнете да търсите друго работно място, в случай че шефът ви не е подготвен да се откаже от тях.

..................

Джофри Джеймс за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР