За съжаление,както на ниско ниво има малки актове на корупция

...
За съжаление,както на ниско ниво има малки актове на корупция
Коментари Харесай

Марио Русинов: Има “формално законни”, но порочни практики в Закона за обществените поръчки

За страдание,както на ниско равнище има дребни актове на корупция като предоставяне на подкупи, по този начин има и “гранд” (голяма - бел. ред.) корупция. Виждаме доста образци за корупция по високите етажи на властта. Това са неща, които би трябвало да преодолеем, в случай че желаеме да просъществуваме като една добре разрастваща се млада народна власт. Това съобщи политологът Марио Русинов в предаването на Телевизия Евроком.

Трябва сериозна смяна в Закона за публичните поръчки, с цел да няма “формално законни”, само че порочни практики, безапелационен бе той.

“Възприятията за корупция са подкрепени от справедливи данни. Излязоха редица журналистически следствия за правосъдната система и около обществените финанси. Въпреки, че ги имаме тези данни, виждаме, че институциите не се сезират, когато би трябвало. Сезират се, когато има доста огромен публичен интерес, само че резултат няма. (...) Това държавно управление пристигна с мандат да се бори с корупцията, само че ние би трябвало да желаеме тези обещания да се случат”, акцентира Русинов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР