За съжаление, инцидентът с автобуса в Бургас е зловеща илюстрация

...
За съжаление, инцидентът с автобуса в Бургас е зловеща илюстрация
Коментари Харесай

Атанас Зафиров : Инцидентът в Бургас е зловеща илюстрация на безсилието на държавата

" За страдание, случаят с рейса в Бургас е злокобна илюстрация на безсилието на страната, която към този момент доста години не може да се оправи с каналджийството, корупцията в системата на Министерство на вътрешните работи и разхищението на държавни средства. Изграждането на защитното оборудване на границата се трансформира в един от най-скъпите инфраструктурни планове изобщо в историята на страната ", разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в " Денят ON AIR ".

Събеседникът на медията посочи, че за решаването на този въпрос страната би трябвало да активизира всичките си старания и няма да стане без помощта на армията. Гостът означи, че в предизборната стратегия на Българска социалистическа партия е включено цялостното очистване на каналджийските канали посредством основаване на локални екипи от Министерство на вътрешните работи и ДАНС в партньорство със специфичните служби на Европейски Съюз.

" Не би трябвало да се позволява да стане подобен случай, с цел да може страната да се задейства и да покаже, че има воля да се оправи с този проблем. Няма да стане без разрушение на схемите и без бъркане в раната. Дано този път да има в действителност осъдени. 15-годишното момче би трябвало да понесе извънредно тежко наказване ", сподели още Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Според него броя на хората, които незаконно минават границата, са доста повече от хиляда души, и сега има засилен мигрантски трафик. Той счита, че страната има нужните лостови механизми. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия уточни, че би трябвало да се отделят още средства за битка с миграционния трафик.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР