За съжаление, има много казуси, в които хората си правят

...
За съжаление, има много казуси, в които хората си правят
Коментари Харесай

Експерт: Подготовката на България за земетресения е кръгла нула 



„ За страдание, има доста проблеми, в които хората си вършат поправки, без да викат конструктори, без ограничения за увеличаване, събарят стени. Това е всеобщ проблем, изключително в огромните градове. От друга страна, част от нещата, които би трябвало да се свършат, е предварителна защита и подготовка на страната и на популацията за реакция при последващо земетресение в България, защото ние сме район с висока сеизмичност “, съобщи по Българска национална телевизия специалистът по сеизмично инженерство Димитър Куманов.

„ Подготвеността ни е равна на кръгла нула. Видя се още от земетресението в Перник какъв безпорядък беше “, добави Куманов.,пише ретро бг

Той предизвести за рискови места при едно мощно земетресение в България. Язовир „ Яденица “, който занапред ще се строи, ще е върху 30 метра необятен разлом. „ Нормите за планиране на здания и строителство не разрешават строителство върху разломи. Сега в Турция се видя за какво – поради източноанадолския разлом “, сподели строителният инженер.

Куманов предвижда по какъв начин при земетресение този язовир „ отива на кино “ и водата ще се излее в дефилето на река Яденица и ще отнесе всички, които пътуват по дефилето и село Голямо Белово и град Белово. Рисково място съгласно него е и хвостохранилището „ Люляковица “, което имат желание да го надстроят със 70 метра с хвост. Височината на стената му сега е 80 метра, като огромна част е издигната с хвост. Така ще стане 150 метра, което е „ неуместно в сеизмичен регион “, сподели Куманов.
По думите му и мостът на Мирово е рисков, тъй като съгласно Куманов е „ подкопан 4 метра от кражба на баласта от коритата на реките, маскирано като разчистване на речното корито “.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР