За съжаление, и днешната сутрин ми показа, че в България

...
За съжаление, и днешната сутрин ми показа, че в България
Коментари Харесай

Акад. Пламен Карталов е носител на лидерското отличие Стефан Стамболов за принос в духовността

За страдание, и днешната заран ми сподели, че в България като че ли се вижда една зле прикрита наклонност за заличаване на българската история. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова на 15-тата Научна конференция по водачество на тематика „ Духовност и водачество. Култура на водачеството “ в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “.

 

Признавам си, че когато бяхме на паметника в градинката пред " Кристал " персонално аз чаках представители на повече институции от страната, сподели тя във връзка церемонията, отдадена на 170-ата годишнина от рождението на Стефан Стамболов, която се организира по-рано тази заран.

Стефан Стамболов е не просто един от строителите на модерна България, а един от нейните основатели. Той остана правилен на себе си и на първо място на това, че виждаше бъдеще за България, означи още Йотова.

Днес аз научих, че лидерското отличие " Стефан Стамболов " ще бъде за един необикновен човек – акад. Пламен Карталов. Той не е просто шеф на Българската национална опера, а човек, който в тези толкоз сложни години и интервали съумя камък по камък, клечка по клечка, да построи една невероятна духовна градина от полезности, обичаи, изкуство, нематериалност и хубост. Ето такива хора са ни нужни допълнително, сподели още вицепрезидентът.

Стамболов е водачът на нова България, означи Георги Първанов президент на България (2002 -2012 г), който също е притежател на почетния знак за водачество „ Стефан Стамболов ” за персонален лидерски принос към българската държавност. Мисля, че би трябвало да се насърчава българската историческа просвета в българското публично мислене и говорене, сподели още той. При нас към предишното има полюсно отношение към този момент повече от 30 години и историята продължава да се употребява като поле за опълчване и яростна борба сред другите политически сили. Да оставим историята на историците, добави още Първанов.

Не е допустимо след 170 години да има нов Стамболов - допустимо е да има нов политик и нов водач с измерения на Стамболовото дело, сподели проф. Димитър Иванов, шеф на Института за проучване и развиване на водачеството в осведомителна среда в Университета за библиотекознание и осведомителни технологии (УниБит). След като българският народ един път е родил Стамболов, това надали е последното градивно дело и оставаме да живеем с вярата, че образецът на Стефан Стамболов, неговото родолюбие и дейно водачество ще се преродят и в наши дни, и в бъдеще, добави още той. УниБит в последните 15 години прави задълбочена научноизследователска и учебно-преподавателска активност, обвързвана с делото и наследството на Стефан Стамболов, означи още Иванов.

Събитието продължи с представянето на отчетите на участниците в конференцията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР