За съжаление дори скъпите пуловери може да не изглеждат добре

...
За съжаление дори скъпите пуловери може да не изглеждат добре
Коментари Харесай

5 трика, с чиято помощ пуловерът ви ще е като нов

За страдание даже скъпите пуловери може да не наподобяват добре след няколко пранета. Това не значи, че са некачествени, а че се грижим погрешно за тях. 
Има няколко метода за унищожаване на неприятните топченца, които придават захабен тип на обичания ви пуловер. Може да употребявате самобръсначка за еднократна приложимост. Задължително поставете пуловера върху равна повърхнина, да вземем за пример върху легло или върху маса, преди да приложите този способ. Но надалеч по-удобен вид са специфичните съоръжения за разчистване на мъхчета. Те се оферират на налична цена.
Но в случай че желаете пуловерите ви да наподобяват като нови, спазвайте следните правила.

1. По-рядко пране и неотложно разчистване на петната

Честото пране не се отразява добре на вълнените тъкани. Но в случай че изцапате пуловера си, третирайте неотложно петното.
Не забравяйте, че колкото по-скоро извършите това, толкоз по-добър ще бъде резултатът. Старите петна се отстраняват доста по-трудно.

Но потта, парфюмите, дезодорантите и тютюневият пушек се наслагват върху тъканите в тази ситуация ще помогне само прането. 
Оптималният вид е пуловерите да се перат след 4-5 носения.

2. Не носете еднакъв пуловер няколко следващи дни

За да възвърне формата си, вашият пуловер се нуждае от отмора. Затова не го носете няколко следващи дни. Обличайте еднакъв пуловер не повече от 1-2 пъти седмично.
За да не се постанова да го перете постоянно, под него облечете тънка тениска  или боди с дълги ръкави.

3. Ръчно пране

Пуловерите би трябвало да се перат на ръка, в случай че пералнята ви не разполага със специфична стратегия за ръчно пране на деликатни тъкани.

Напълнете един леген със студена вода. Добавете течен препарат за вълна. Накиснете пуловера и го оставете за половин час. След това го изплакнете със студена вода. Не използвайте гореща вода при никакви условия.
Ако не разполагате със специфичен препарат за пране на вълнени тъкани, можете да употребявате бебешки шампоан. След това изплакнете пуловера с омекотител. Но не използвайте прекомерно огромно количества от него, защото той се задържа върху влакната и на досег дрехата се усеща лепкава.

4. Не изстисквайте пуловера

Никога не изстисквайте пуловера, той ще се разтегне и ще загуби формата си.
Внимателно премахнете непотребната вода от него, след което го увийте в чиста забрадка, с цел да поеме водата. Оставете го да изсъхне в хоризонтално състояние върху хавлията.

5. Правилно предпазване

Пуловерите, изключително тези от тежка и плътна вълна, не е належащо да се окачват на окачалка, по-добре е да ги сгънете и да ги приберете в дрешника.
За дълготрайно предпазване може да поставите всеки един от пуловерите си в платнена торба или остаряла калъфка за възглавница (не от полиетилен, а от естествена материя), защото вълнените облекла би трябвало да " дишат ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР