За съжаление, домашното насилие се превръща в норма на поведение.

...
За съжаление, домашното насилие се превръща в норма на поведение.
Коментари Харесай

Ваня Министерска: Домашното насилие се превръща в норма на поведение

„ За страдание, домашното принуждение се трансформира в норма на държание ”. Това сподели в предаването „ Тази събота ” по bTV Ваня Министерска, майка на убитата Дарина. Животът на младата жена и нейната дъщеричка Никол беше лишен от приятеля ѝ Викторио Александров.
„ Времето не лекува. Времето ни учи да живеем с болката си”, акцентира почернената майка.

По думите ѝ не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази покруса ще се случи в тяхното семейство.

„ И аз като всеки един българин смятах, че това не може да се случи на моето семейство, на моята щерка. Най-лошото става за секунди”, съобщи Ваня. Тя стои зад думите си, че усеща виновност за това, че е възпитала щерка си да бъде добър човек.

„ В днешния свят няма място за положителните хора. Успяват нападателните, безскрупулните, подмолните, само че не и положителните и възпитани хора”, безапелационна е тя. „ За мен Викторио към този момент не съществува. Той е мъртъв дружно с тях”, уточни Ваня Министерска.

Тя е безапелационна, че не му дава амнистия. „ Как се дава амнистия на нечовечен палач, който ти е лишил всичко?!”, попита Ваня. Не е дала прошка и на себе си, тъй като не е възпитала щерка си „ да бъде злобна и егоистична, с цел да бъде жива”.

Ваня описа историята на жена, която е позвънила на тел. 112 след опасност от някогашния ѝ сътрудник, а от там получава отговор: „ Не ни занимавайте с домашни проблеми, оправете си ги сами”. По думите ѝ след информация в системата се е оказало, че подобен запис не попада.

" В Испания на потърпевшите от принуждение се оказва незабавна помощ. Десет души се грижат за насилван човек гратис. На вдигналия ръка се поставя електронна гривна, с цел да бъде наблюдаван ", споделя още Ваня.

Албена Белянова – юрист, жертва на принуждение на работното си място, посочи, че психическото принуждение е не по-малко грубо. „ То не е толкоз очевидно и по-дълго се развива във времето, само че води постоянно до психическа или физическа гибел, до болести”, акцентира тя.

„ Има омерта. Никоя жертва не получава поддръжка. Обикновено тя е осмивана, оплювана, подигравана”, означи Белянова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР