За съжаление България се проваля в борбата с корупцията и

...
За съжаление България се проваля в борбата с корупцията и
Коментари Харесай

Бивш правосъден министър и вицепремиер: България се проваля в борбата с корупцията

За страдание България се проваля в битката с корупцията и с нередностите по ръководство на европейските средства. В последните седмици България не слиза от страниците на европейските медии. България ще бъде в доста слаба позиция.
Това сподели пред БНР Зинаида Златанова, някогашен вицепремиер и министър по правораздаването, някогашен началник на представителството на Европейската комисия в България.

„ Предизвиквайки рецесия с върховенството на закона в Европейския съюз, в средносрочен проект това би имало тежки последствия за целия Съюз. Въпросът с върховенството на закона е мощно политически и той стои години наред. ", разяснява Златанова.

" Европейската комисия би трябвало да удържи на натиска от тези, които не желаят да им се развяват мръсните ризи, и от тези, които желаят строги наказания, с цел да може да придвижи Съюза към приемане на бюджета. Това ще бъде изпит за Европейската комисия “, добави тя.

Златанова изрази вяра, че „ съответните събития няма да доведат до нова мини рецесия в Европейски Съюз “, визирайки идния отчет на Европейска комисия за върховенството на закона; оповестения от Полша и Унгария апел за отпор на ЕК; показаното от Германия предложение за краткотрайно прекъсване на еврофондовете за страни с проблеми с върховенството на закона.

„ Събитията се случват на фона на това, че Европейската комисия задейства два от детайлите на новия механизъм по господство на закона – отчетите и договарянията по ново законодателство (отпускането на евросредства да бъде обвързано с върховенството на закона в страните) “, сподели още тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР