За руската кухня е характерна рационалност в рецептурата и технологията

...
За руската кухня е характерна рационалност в рецептурата и технологията
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Салата Козел в градината

За съветската кухня е присъща рационалност в рецептурата и технологията на храната. Основен артикул е месото — говеждо, телешко, свинско, овнешко, птици и дивеч. Разнообразието на риба и рибни артикули е огромно. Търсен в целия свят деликатес е черният и аленият съветски хайвер.
Друга съществена суровина са млякото и млечните произведения и на първо място сметаната. Тя се прибавя към доста ястия. От зеленчуците се употребяват зеле, моркови, алено цвекло, краставици, домати, лук, гъби, хрян и други Популярни са зърнените храни — елда, просо, овесени ядки.
Ястията се подготвят без мощни запръжки и подправки и по този метод се акцентира натуралният усет на главния артикул. Руската кулинария се отличава с разнородни предястия: винегрети, зеленчукови салати, салати от риба, от месо, от птици, хайвери, солени и пушени риби, салати с майонеза, със сметана. Заливките и сосовете за студените предястия са от сос майонеза, сметана, растително масло, оцет, горчица и хрян. Като топли предястия се сервират блини със солена плънка и сметана, пелмени, воловани, омлети, топли салами и други.
В рецепта на деня ще ви представим бърза, лесна и доста вкусна салата по обичайната съветска рецепта.
Необходими артикули - Китайско зеле - 1/2 зелка
- Сладки червени чушки - 2 броя
- Домати - 3 броя
- Краставици - 3 броя
- Консервирана царевица - 1/2 с.л.
- Твърдо сирене или моцарела (за по-лек вкус) - 200 гр.
- Чесън - 1/2 глава
- Майонеза - по избор
- Копър - 1 връзка
- Босилек - 1 връзка
- Сол, надробен черен пипер, сушени билки - на усет
Начин на подготвяне Нека стартираме да готвим!
Уверете се, че всичко належащо за салатата е разполагаем, измийте зеленчуците, подгответе дървена дъска и нож за рязане на зеленчуци.
Всички съставки би трябвало да бъдат нарязани на дребни кубчета, след което всички артикули би трябвало да се смесят в дълбока купа.
Добавете царевица към салатата, сол, черен пипер и други подправки на усет, разбъркайте още веднъж
Вземете чесъна, изсипете го в майонезата, разбъркайте добре и прибавете към салатата.
Отгоре ще създадем палто от сирене за козата, а в случай че сте приготвили сирене моцарела за салата, можете просто да го нарежете на пръстени.
източник: lozhka.su
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР