За руската кухня е характерна рационалност в рецептурата и технологията

...
За руската кухня е характерна рационалност в рецептурата и технологията
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Руска пролетна салата

За съветската кухня е присъща рационалност в рецептурата и технологията на храната. Основен артикул е месото — говеждо, телешко, свинско, овнешко, птици и дивеч. Разнообразието на риба и рибни артикули е огромно. Търсен в целия свят деликатес е черният и аленият съветски хайвер.
Друга съществена суровина са млякото и млечните произведения и на първо място сметаната. Тя се прибавя към доста ястия. От зеленчуците се употребяват зеле, моркови, алено цвекло, краставици, домати, лук, гъби, хрян и други Популярни са зърнените храни — елда, просо, овесени ядки.
Ястията се подготвят без мощни запръжки и подправки и по този метод се акцентира натуралният усет на главния артикул. Руската кулинария се отличава с разнородни предястия: винегрети, зеленчукови салати, салати от риба, от месо, от птици, хайвери, солени и пушени риби, салати с майонеза, със сметана. Заливките и сосовете за студените предястия са от сос майонеза, сметана, растително масло, оцет, горчица и хрян. Като топли предястия се сервират блини със солена плънка и сметана, пелмени, воловани, омлети, топли салами и други.
В рецепта на деня ще ви представим лесна и бърза пролетна салата, която ще се харфеса на цялото семейство.
Необходими артикули - Зеле - 100 гр.
- Домат - 1 бр.
- Прясна краставица - 1 бр.
- Лук - 1 бр.
- Чесън - 1 скилидка
- Моркови - 1 бр.
- Растително масло - 2 с. л.
- Лют червен пипер на усет,
- Подправки на усет,
- Копър, магданоз на усет,
- Сол на усет.
Начин на подготвяне 1. Измийте зеленчуците. Нарежете зелето на линии. Можете да го размачкате малко. Нарежете краставицата на кръгчета или линии.
2. Нарежете лука на по-дребно. Може и с ренде.
3. Настържете морковите на дребно.
4. Чесънът също може да бъде настърган или нарязан на ситно.
5. Поставете всички нарязани зеленчуци в купа. Загрейте олиото в тиган. В него запържете нарязаната люта чушка. Изсипете мазнината със запържената люта чушка незабавно в салатата. Добавете подправките, солта. Разбъркайте.
7. Можете да добавите магданоз и копър по избор.
8. Приятен вкус.
източник: lozhka.su
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР