За резултатите от местните избори и скандала с руския шпионаж

...
За резултатите от местните избори и скандала с руския шпионаж
Коментари Харесай

За скандала с руския шпионаж: коментират Румен Петков и Стефан Тафров

За резултатите от локалните избори и абсурда с съветския шпионаж у нас - вижте диалога с Румен Петков и Стефан Тафров в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

Румен Петков и Стефан Тафров разясниха локалните избори у нас.
Румен Петков: Има огромен проблем, обвързван с изборното законодателство. Грубата операция в изборния ден с екзитполовете. Ако ние не разберем, че това е операция, значи, че нищо не разбираме. Постоянно имаме повишаване на невалидните бюлетини. Трябва да се направи разбор на невалидните бюлетини от ЦИК.
Стефан Тафров съобщи, че за " Демократична България " е било значимо да имат сериозен претендент за кмет на София.
Стефан Тафров: Архитект Борислав Игнатов се показа добре, направи добра акция. Трябваше може би да го издигнем по-рано. В София отбелязахме сериозен триумф с избора на 8 районни кмета, в идеалния център на столицата. Имаме 12 чудесни общински съветници. На някои места в България имаме показване по-добро, в сравнение с чакахме. Но несъмнено имаме доста работа да вършим и в София, и в останалата част на страната.
Петков и Тафров разясниха абсурда с изгонения съветски посланик у нас, както и награденият от съветския президент Владимир Путин Николай Малинов.

По думите на Стефан Тафров българските управляващи не са реагирали във връзка с дейностите, подхванати от съветска страна към съветския разузнавач. Той прикани управляващите и българските водачи да реагират по тематиката.

Тафров изясни случая с съветския разузнавач като един тип пиар акция, която да прикрие прокарването на съветски оръжия у нас и прикриване на енергийни планове. По думите му реакцията е в резултат на неналичието на дейности по случая " Скрипал ".

Според Румен Петков казусът с Малинов е потресаваща акция, от вида " ние ги ловим, те ги пускат ".

За съветския посланик той съобщи, че всички служби, призвани да обезпечен националната ни сигурност, би трябвало да бъдат подкрепяни абсолютно. Но подобен вид следствия за шпионаж за дипломати се вършат месеци - в тази ситуация обаче това не било по този начин.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР