За ремонта на стадион Пловдив ще бъде обявена процедура другата

...
За ремонта на стадион Пловдив ще бъде обявена процедура другата
Коментари Харесай

Съживяват най-големия стадион в България с 15 млн. лева

За ремонта на стадион " Пловдив " ще бъде оповестена процедура другата седмица. Целта е да се построи осветяване, 15 000 седящи места и всички нужни условия за мачове от Първа лига и предварителни кръгове на Евротурнирите.
За построяването на терен, писта, насипни трибуни, част от козирката на централната естрада на бранш „ А “, съблекалните, ВИП зона и места за публицисти - все условия за осъществяване на мачове от Първа лига и предварителните кръгове на евротурнирите, ще са нужни 15 млн. лв. . С тях ще бъде отстранено второто равнище от седалките и те ще бъдат сменени с естрада от железна структура. Ще бъде инсталирано и ново осветяване. Планирано е цялостната реорганизация на стадиона да протече в общо 11 стадия.

Стадион „ Пловдив “ е най-големият стадион в България . По план оборудването, което в предишното носеше името „ 9-ти септември “, има 50 000 седящи зрителски места . Стадионът е публично открит през 1950 година. Капацитетът тогава е едвам 30 000 седящи места. Основно е реконструиран през 1962 година, като се построява втори етаж на западната естрада. Капацитетът тогава нараства на 42 000 места, като се слагат и 4 стоманобетонени кули с осветяване. В края на 80-те години е издигната и останалата част от втория етаж на стадиона. Старите лампи са демонтирани и са сложени 4 нови стоманени кули с височина 70 м, импортирани от Полша. С рухването на комунизма ремонтът е замразен малко преди цялостното довеждане докрай на оборудването. 10 години по-късно на процедура на него към този момент не се играят футболни срещи. От 2000 година стадионът се употребява главно за контролни срещи и мачове на детски и младежки обединения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР