За пушачите рискът да се заразят с коронавирус е 20

...
За пушачите рискът да се заразят с коронавирус е 20
Коментари Харесай

Учени потвърдиха, че коронавирусът не заразява пушачите

За пушачите рискът да се заразят с ковид е 20 пъти по-малък, в сравнение с при непушачите. До този извод, както към този момент осведоми БЛИЦ, са стигна още през март учени от Ухан учещи интервала на разпространяване на болестта.

Сега френски учени дадоха ясно да се разбере, че никотинът има предпазен резултат против заразяване с COVID-19, оповестява Агенция Франс Прес.

Те стартират опити за предварителна защита благодарение на никотинови пластири в болничното заведение „ Питие Салпетриер “ в Париж.  Хипотезата се основана върху дребния брой пушачи сред приетите в болница с COVID-19 пациенти.

До тези изводи са стигнали създателите на няколко проучвания в целия свят и на ново френско проучване, обхванало 350 приети в болница пациенти с COVID-19 и други 150 души с по-леки форми на заболяването, които са съветвали лекари.

„ Едва 5 % от пациентите са пушачи, т.е.

измежду засегнатите от COVID-19 пациенти пушачите са 80 % по-малко, в сравнение с измежду общото население от същия пол и на същата възраст “, означи ръководителят на проучването Захир Амура. „ Предполага се, че като се фиксира върху клетъчния рецептор, употребен от новия ковид, никотинът му пречи да проникне в клетките и да се популяризира в организма “, разясни специалистът Жан-Пиер Шанжьо от института „ Пастьор “ и Колежа на Франция.

По данни на китайските управляващи, в една от лечебните заведения в Ухан от 140 инфектирани с вируса единствено двама се оказали пушачи, което е 1,4% от цялата група. Изследването е оповестено на уеб страницата на Европейската академия по алергология и клинична имунология.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР