За проблемите в строителството и какво трябва да знаем, когато

...
За проблемите в строителството и какво трябва да знаем, когато
Коментари Харесай

Проблемите в строителния сектор – абсурдни проектантски решения и нови сгради в междублоковите градинки

За проблемите в строителството и какво би трябвало да знаем, когато пристъпваме към ремонт или решаваме по отношение на вътрешното пространство – приказват Емил Кука - строителен инженер, и Захари Мерджанов - архитект и интериорен архитект.

 

Когато се прави ремонтна активност би трябвало доста добре човек да знае кои детайли на постройката са носещи и кои не. Има потребност от квалифициран специалист, когато става въпрос за смяна по постройката.

Вътрешен контрол в жилището е мъчно да се прави, ако някой съсед не подаде сигнал, но това е доста рядко.

Горещо предлагаме интериорът да е съгласуван с градивните функционалности на постройката, с цел да не стане както стана в Турция след мощното земетресение.

Сериозните компании, които вършат положителни здания, не можете да ги видите по публични поръчки. Може да си зададете въпроса за какво?

За една и съща цена на теоретично видяно едно и също нещо, апартамент с идентична площ, според какво е вложено него, той може да бъде продаден на пет разнообразни цени по отношение на качеството.

Откакто сме в Европейския съюз и се съблюдават наредбите регулацията е много по-засилена. Участниците в строителството са много повече. Имаме и авторски контрол, надзорна компания и държавни органи, тъй че контролът е доста по-сериозен от едно време. Амбицията на вложителите в този момент е много по-голяма от преди. Виждаме го постоянно с фасадите, които се вършат. Намеренията са положителни в всеобщия случай.

Нещата в никакъв случай не са еднозначни. Винаги се търси удобство и комфорт, както и най-хубавата визия в интериорния дизайн. Хората към този момент осъзнават, че за всяка работа си има човек. Може проектът ти дори да излезе по-добре като цена по отношение на нещо, което ще направиш самичък. Като нови трендове модернизма е преди всичко с отклонения към Бохо жанр, Рустик. Тенденцията е учредена към практичността. Използват се естествени материали, в случай че можем да си ги позволим. Ако не можем използваме реплики, които са по-евтини. Екологията, енергийната успеваемост, тоест доста механически параметри се гонят освен визията. Хората са станали много по-практични и функционални по отношение на интериорния дизайн.

 

 

Целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР