За пресичане на корупцията при подготовката на шофьори и за

...
За пресичане на корупцията при подготовката на шофьори и за
Коментари Харесай

Въвеждат видеонаблюдение в автошколите

За секване на корупцията при подготовката на водачи и с цел да се подсигурява, че образованието се организира правилно, се планува въвеждането на система за видеонаблюдение по какъв начин протича самото образование в автошколите. Това стана ясно през днешния ден, откакто представители на автошколите организираха среща с транспортния министър Росен Желязков.

Дамян Войновски от Автомобилната администрация изясни: " За страдание има автошколи, които не дават цялостния размер часове, нужни за образование, и по този метод понижават цените. Съответно и техните претенденти не всеки път са добре готови. Искаме да въведем система, посредством която да се следи дали действително курсистът получава тези часове и надлежно дали в действителност изминава нужните километри в градска или извънградска среда, с цел да се убедим, че той е получил това образование. За страдание в 25-30 минути, колкото трае изпитът, не всеки път може да се видят всички обстановки, в които може да попадне един курсист. Няма по какъв начин да бъде тестван при неприятни метеорологични условия дали кара добре, отвън обитаемо място… ".

От пресцентъра на Министерството на превоза прецизираха, че се разисква концепцията за основаване на следена среда в границите на практическия изпит, тъй че да бъдат ясно разпознати грешките, които прави лидерът. Обмислят се и разновидности за въвеждане на единна интегрирана осведомителна система, която да обхване целия развой - от подготовката до изпита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР