За предстоящите на 29-ти октомври местни избори в Общинската избирателна

...
За предстоящите на 29-ти октомври местни избори в Общинската избирателна
Коментари Харесай

Анализатори прогнозират изненада на местните избори в Бургас


За идните на 29-ти октомври локални избори в Общинската изборна комисия в Бургас се записаха 19 партии, 2 локални и 4 национални обединения и се чака Общински съвет да бъде много пъстър и без болшинство на някоя от партиите.

Стандарт потърси за мнение анализатори, които са осведомени с ситуацията в Бургас и които на база на направено социологическо проучване предвиждат, че на идните локални избори в града ще има и изненада. Една от изненадите на локалните избори в Бургас се чака да бъде партия МИР, която взе участие на локалния избор дружно с Гражданско обединяване „ Бургазлии “. На база на социологическото проучване, направено от една от парламентарно показаните партии, анализаторите обрисуват следното систематизиране на мандатите на общински съветници: ГЕРБ-СДС – 15/16 мандата, Политическа партия ВЪЗРАЖДАНЕ – 9/10 мандата, ПП-ДБ – 10/11 мандата, партия МИР (Гражданско обединяване „ Бургазлии “) - 5/6 мандата, Българска социалистическа партия – 2/3 мандата, Политическа партия СЕК – 2/3 мандата, Движение за права и свободи – 1/2 мандата, Политическа партия Български напредък – 1/2 мандата, МК Левицата (ПП ДБГ, Гражданска платформа „ Бург “, Ние идваме, Неутрална България) – 1/2 мандата, Наказателен кодекс Граждани за общината – 1/2 мандата. Анализаторите обрисуват и една забавна наклонността за растеж на присъединяване на гражданските сдружения, които на процедура са съумели да преборят познатите от предишното в Бургас бизнес структури. Според анализаторите посредством присъединяване на цивилен структури в локалния избор, те ще съумеят да задействат по този начин наречения „ приспан “ досега избор на трайно негласуващи и разочаровани гласоподаватели, което прави вота в Бургас много забавен и оспорван.
-->
В борбата за кмет на Община Бургас съгласно анализаторите за първи път от много време в Бургас се обрисува балотаж. Единият сигурен участник в него е актуалният кмет Димитър Николов. Очаква се на първи тур той да доближи резултат малко под 50% от гласуващите. След него се движат народния представител от ПП-ДБ Константин Бачийски, повдигнат от Политическа партия СЕК, народния представител от ПП-ДБ Димитър Найденов, регистриран като самостоятелен претендент от Инициативен комитет, Тодор Ангелов от Възраждане, проф. доктор инж. Радостин Долчинков от партия МИР и подсилен от Гражданско обединяване „ Бургазлии “, след него следват Станимир Баев от Българска социалистическа партия, някогашния депутат Живко Табаков, претендент от МК Левицата и претендента на Български Възход - Стоян Грозев.

Интересното в тази ситуация е че част от претендентите са взели участие в борбата и на локалните избори през 2019 година, когато нещата в Бургас се взеха решение още на първи тур.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР