За пръв път в историята на България розово фламинго е

...
За пръв път в историята на България розово фламинго е
Коментари Харесай

За пръв път в историята на България розово фламинго гнезди в страната

За пръв път в историята на България розово фламинго е видяно да гнезди на територията на страната. Това оповестиха от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП). Гнездящите птици са били видени в неделя (10 април) в Бургас, като към 80 птици към този момент мътят своите яйца в Атанасовското езеро.

Новосформираната колония е от към 600 индивида и евентуално броят на гнездата ще се усилва през идващите дни, обясниха от сдружението, представени от Българска телеграфна агенция.

 Топло време и малко птици демонстрира 47-ото подред зимно броене край водоемите Топло време и малко птици демонстрира 47-ото подред зимно броене край водоемите

Фламингото е сензитивна към човешкото наличие птица. Много е значимо в интервала на гнездене да няма никакво придвижване на хора в самото езеро, акцентират от Българско дружество за защита на птиците.

" През последните години фламингото се трансформира нова емблема на нашия град. Затова oбщина Бургас стартира все по-често да включва облика му в рекламните си материали ", означиха от локалната община.

Освен фламинго в Атанасовското езеро живеят къдроглави пеликани, саблеклюни, ангъчи, дребни и огромни бели чапли, бърне, разнообразни типове патици и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР