За повечето хора сънят е спокойствие и релакс след дълъг

...
За повечето хора сънят е спокойствие и релакс след дълъг
Коментари Харесай

11 мистериозни неща, които могат да се случат, докато спите

За множеството хора сънят е успокоение и релакс след дълъг ден. Дори и да не знаете обаче тялото минава през серия от промени, когато спите . От почивката от умората от отминалия ден до подготовката за идващия човешкото тяло минава през непрестанен развой на възобновяване и " корекция ".
Истината е, че доста малко хора знаят какво се случва, до момента в който спят, от какво страда тялото им и, откакто го научат, ще се изненадат, оповестява Bioguía.com.
Дали имат някакви странни или неприятни чувства, до момента в който спят? Ако е по този начин, евентуално това са някакви разстройства на съня или други мистериозни неща , които им се случват по време на сън. 

1. Падане от леглото
Как се усеща: Понякога хората мислят, че падат от височина , треперят и се разсънват. Други може да сънуват, че летят или се спъват и падат и това е доста неприятно чувство..
Защо се случва: Сънят наподобява на гибел - дишането и сърдечната периодичност се забавят, мускулите стават доста слаби. Мозъкът " се плаши " от това положение и счита, че може индивидът да умира и ревизира дали е жив , като изпраща импулси към мускулите.
2. Мечтаене насън
Как се усеща: Човек си мечтае за нещо , по-късно се разсънва, само че и по-късно не престават да се случват странни неща. Подобна тематика преглежда и филмът " Произход " по романа на Дан Браун, а по-късно се оказа, че доста хора са имали сходни чувства.
Защо се случва: Езотериците имат вяра, че в случай че някой е има сходен сън, това да приказва, че индивидът е благоразположен към духовни практики . Официалната просвета обаченяма разумно пояснение за сходни сънища. В
3. Астрални прекарвания
Как се усеща: Това е невропсихологично събитие , при което индивидът, до момента в който е в положение сред сън и бодрост,  вижда себе си в профил . За езотериците това е доказателство за съществуването на душата.
Защо се случва: Това положение е мъчно за проучване . Учените обаче към този момент знаят, че илюзията за „ овакантяване на тялото “ в действителност съществува, само че не знаят по какъв начин тъкмо работи или за какво се случва, нито знаят по какъв начин да се борят с това. Някои хора обаче се стремят да влязат в това положение преднамерено, с цел да разширят познанията си за света, което не е напълно безвредно. 
4. Парализа насън
Как се усеща: Човекът се разсънва през нощта, само че не може да се движи . Това положение е съпроводено от ужасни халюцинации и от чувството, че някой ги следи. В антични времена това събитие се е обяснявало с демонични сили.
Защо се случва: Обикновено, когато заспиваме, мозъкът ни сковава , тъй че да не вършим нищо, до момента в който спим. По време на парализа насън, мускулите се „ изключват “ в положението на полусън/полубедност. Около 7% от международното население е претърпяло сходно положение най-малко един път в живота си. Дори се счита, че това се случва повече на хората, които спят по тил.
5. Хипнотични халюцинации
Как се усеща: Когато индивидът е сред сън и бодрост, вижда пред очите си изображения, които не може да управлява. В доста случаи това са страховити лица или фантастични създания.
Защо се случва: Според учените това е една от дребното форми на халюцинации, които имат психично здравите хора . Обикновено се случва с деца, което може да е повода да не желаят да спят. Често халюцинациите се случват поради стрес или при хора с положително въображение или в случай че човек заспива пийнал.
6. Повтарящи се сънища
Как се усеща: Вероятно множеството хора са имали странни сънища, които възпроизвеждат еднакъв сюжет.
Защо се случва: Психолозите считат, че с помощта на сходни сънища мозъкът се пробва да обърне внимание на събитията, които хората подценяват . Те обаче ще се връщат, до момента в който обстановката не бъде позволена.
7. Говорене насън 
Как се усеща: Обикновено хората, страдащи от това положение, даже не го осъзнават. То е и изцяло безобидно от психическа позиция . Единственият му минус е, че могат да кажат нещо, което не би трябвало. 
Защо се случва: Това разстройство нормално се следи при мъже и момчета. Причина още веднъж е стресът. Подсъзнанието на индивида се пробва да се бори против това, което в действителност го тормози.

8. Сомнабулизъм 
Как се усеща: Състоянието е изцяло противоположно на парализата насън - съзнанието спи, само че мускулите не се сковават. Хората могат да вървят, да чистят или даже да напущат спящия си дом , само че в доста случаи това може да е доста рисково. А на сутринта те към този момент не си спомнят нищо от това " прекарване ".
Защо се случва: Сомнабулизмът се среща у 4,6% до 10,3% от популацията на Земята , а най-често от него страдат деца. Причината за явлението към момента е незнайна, както и по какъв начин може да се лекува.
9. Синдромът на експлодиращата глава
Как се усеща: Човек се разсънва след детонация или мощен звук. Понякога мисли, че този тон го е оставил леко замаян. Състоянието може да е съпроводено от звън в ушите или проблясъци пред очите . Не е рисково, само че провокира мощен боязън, а някои даже мислят, че това е инсулт.
Защо се случва: Мозъчните неврони, които дават отговор за обработката на звука, по някаква причина се задействат . Понякога синдромът се демонстрира при хора, страдащи от бодърствуване, или при смяна на часовите зони при дълги полети.

10. Просветление насън
Как се усеща: Понякога, до момента в който се пробват да решат даден проблем с дни, хората мислят за това непрестанно. Изведнъж мозъкът самичък им дава отговор насън - значимото е да се запомни.
Пример за това положение е Дмитрий Менделеев , който до момента в който се пробва да сътвори периодическата си таблица , един ден я видял насън. Подобна е и историята за формулата на бензола , която е открита от химика Фридрих Август Кекуле. 
Защо се случва: Понякога човешкото подсъзнание към този момент знае отговора, въпреки че съзнанието към момента не го прави . Затова подсъзнанието го оповестява насън. Какво може да се каже? Понякога сънят прави непредвидени изненади.
11. Сънна апнея
Как се усеща: Сънната апнея е прекъсване на дишането по време на сън . От това положение човек се разсънва. Качеството на съня обаче е влошено, мозъкът усеща неналичието на О2 и това пречи на положителния сън. По време на такива офанзиви кръвното налягане се покачва и намалява , което може да аргументи сърдечни проблеми.
Защо се случва: По време на сън мускулите на гърлото се отпускат, само че при някои хора това запушва дихателните пътища . Това положение е рисково за хора с наднормено тегло, пушачи, възрастни.  Сънната апнея оказва помощ да се свири на австралийския инструмент диджериду*.
Ако всички тези положения тормозят някого, който страда от тях, е добре да се съветват с доктор, тъй като тази информация има общ темперамент и единствено разрешава да научите какво съставляват, само че не и по какъв начин да се преодолеят или лекуват. 

*Диджериду е дървен духов музикален инструмент с цилиндрична или конична форма и доста невисок тонов размер, основан от туземците в Северна Австралия. Обикновено се създава от парче кухо евкалиптово дърво с дължина сред 1 и 3 m, чиято мека вътрешна част е изядена от термити или е изсъхнала по друга причина. Най-дългите екземпляри си до 2,5 метра и се употребяват за сакралните церемонии на празника Dream Time, съпроводени с ритуали, при които се изпада в транс. Инструментът постоянно е изрисуван в цвят или е декориран с изображения на племенни тотеми. Диджериду е европейското наименование на инструмента, туземците го назовават йедаки. При свирене се употребява техниката на непрекъснатото постъпване на въздух. Уникалността му е в това, че нормално звучи на един звук, само че има огромен диапазон, който може да се съпоставя единствено с човешки глас и частично с орган. Смята се, че той е най-старият духов инструмент в света, а най-ранните доказателства за съществуването му са скални рисунки на възраст към 1500 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР