За повече политически лица в правителството след ротацията ще настоява

...
За повече политически лица в правителството след ротацията ще настоява
Коментари Харесай

СДС проявява интерес за министерски пост след ротацията

За повече политически лица в държавното управление след ротацията ще упорства Съюзът на демократичните сили. Това заяви основният секретар на партията Илия Лазаров от Русе, като добави, че в случай че се стигне до такава степен, едно от тези лица би трябвало да е точно от техните редици.

Лазаров беше в крайдунавския град за районна конференция на Съюз на демократичните сили.

" Дали е коалиция, дали е некоалиция, дали е сглобка, оформенено болшинство за ръководство е точният термин. То се състои от " Продължаваме Промяната - Демократична България ", ГЕРБ-СДС и е с поддръжката на Движение за права и свободи. С това болшинство в Народното събрание бяха реализирани тези 9 месеца къде по-добре, къде по-зле ръководство на България. То ще продължи за идващите 9 месеца след ротацията. Ние изрично считаме, че би трябвало да има политически лица в това ръководство, които да носят и политическата отговорност, само че и да организират политики, а освен менажиране. Политически фигури като министри считаме, че би трябвало да вземат участие в последващо държавно управление след ротацията ", съобщи Лазаров.

Той регистрира, че все още има 3 политически лица в държавното управление и в случай че се вземе решение да се усили броят им, то Съюз на демократичните сили ще желае да има собствен представител в него. Лазаров добави, че съответни имена могат да се разясняват едвам след едно такова решение и при изясненост за ресора, който би могъл са ръководи възможният представител на Съюз на демократичните сили в новия кабинет.

" Първо би трябвало да се схванат политическите партии в Народното събрание, дали ще има или няма да има политически фигури отвън тези, които са сега. Мария Габриел, Денков - министър председателят и Василев, към този момент това са политическите фигури. Ако се реши да се усили броя на политическите фигури, да, ще имаме интерес да предложим фигура. И според от ресора, за който ще приказваме. Ние имаме изявени фигури в разнообразни сфери ", сподели още Лазаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР