За повече от век извънземни в киното сме виждали първата

...
За повече от век извънземни в киното сме виждали първата
Коментари Харесай

Хората твърдят, че са видели извънземни в мол в Маями

За повече от век извънземни в киното сме виждали първата им среща със Земята и надлежно земляните, показана по безчет способи. Дали човечеството ще бъде насила да влезе в междугалактическа война, както в „ Денят на независимостта “? Дали това ще се случи след преломно софтуерно развиване, както в „ Стар Трек VIII: Първи контакт “? Или по-скоро ще наподобява на финалната сцена от „ Супер яки “, където всички просто се мотаят в мола и си купуват дънки?

Оказва се, че – в случай че вярвате на непознати в интернет, т.е. – действителният първи контакт от третия тип, ще наподобява като последната сцена. Според чисто нова доктрина на конспирацията, която се популяризира в по-крайните краища на обществените мрежи, извънземните са измежду нас – и очевидно се възползват от януарските понижения.

„ 3-метрови извънземни/същества (заснети с камера?) стрелят в и отвън комерсиалния център в Маями “ – твърди един пост в X, някогашният Twitter, рано сутринта в петък.

„ Медиите мълчат “, продължава акаунтът, „ служителите на реда ги прикриват, като споделят, че деца са се стреляли с фойерверки, само че всички полицейски коли и хеликоптери са пристигнали тази нощ, като се изключи военни хеликоптери… и никакво медийно отразяване “.

Възможно ли е това да е правилно? Е, макар че инстинктивно извръщаме очи отегчено, тъй като интернет е цялостен с неинформирани хора, които ще повярват на всичко, в това изказване има най-малко малко истина.

Не в частта за извънземните, естествено. Само в частта, в която се споделя, че полицията се е отзовала на случай с буйни младежи пред мол в Маями.

Както се вижда от фрагментите онлайн служителите на реда са пристигнали на мястото „ за надзор на тълпата поради… малолетни, които отхвърлят да изоставен “, декларира пред NBC News служителят по връзки с обществеността на полицейското ръководство в Маями Майкъл Вега. „ Някои магазини бяха краткотрайно затворени, с цел да ни разрешат да разчистим региона “.

„ Не е имало чужденци “, добави той. „ Не бяха затворени никакви летища. Нищо не е укривано от обществеността. LOL. “

Част от хипотетичните „ доказателства “ за извънземни са в видимо несъразмерното полицейско наличие, като фрагментите от мястото на събитието демонстрират десетки джипове, паркирани нагоре-надолу по улицата пред комерсиалния център – много огромна полицейска мощ за няколко подрастващи хулиганчета.

Истинската доктрина на конспирацията обаче се появи, когато хората започнаха да настояват, че на фрагментите се виждат големи сиви фигури в сянка, които се движат наоколо до полицейските коли. Появиха се и други сметки в Х, които настояват, че са очевидци на тези неземни същества, и в границите на часове след появяването на слуха нещата към този момент бяха ескалирали дотолкоз, че полицейското ръководство в Маями се постанова да разгласява публично изказване, в което отхвърля изказванията за извънземни.

..

„ Това, което се вижда на този клип, е сянката на някой, който върви “, декларират от полицията в Маями пред TMZ. „ Ако погледнете в долната ѝ част, можете да видите индивида. Няма никакво създание. “

На друго видео на „ извънземните “ има малко повече наличие – в него се виждат някои полицейски чиновници, а не техните сенки. Но като цяло няма доказателства за междупланетни гости в мола.

Не че хората биха оставили истината да им скапе слуховете. Въпреки изказвания от предходната година на Илон Мъск, че Twitter би трябвало да се трансформира в „ надалеч най-точния източник на информация за света “, след поглъщането и ребрандирането на уеб страницата сметките, които разгласяват дезинформация, бележат голямо нарастване на интензивността си спрямо останалите консуматори.

Всъщност този проблем наподобява стига чак до върха, защото самият Мъск употребява личния си уебсайт за разпространение на тайни теории като „ Птиците не са същински “ (забавно, не опасно) и „ Пицагейт “ (не занимателно, доста опасно).

И в този случай наподобява, че сме някъде по средата сред тези две крайности. Въпреки че някои от изявленията в X и други платформи наподобяват откровени, множеството са пародийни или тролски. Въпреки това конспирацията е забелязана милиони пъти в този миг и хората към този момент измислят пояснения за неналичието на безусловно всевъзможни доказателства за съществуването на инопланетяните.

Чуйте: в случай че някой извънземен чете това, имаме съвет за вас. Когато става въпрос за определяне на първи контакт, не ходете във Флорида. Там се случват безумни неща всекидневно и даже няма да влезете в вести.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР