За последното денонощие в Белгия от COVID-19 са починали още

...
За последното денонощие в Белгия от COVID-19 са починали още
Коментари Харесай

Броят на починалите от COVID-19 в Белгия се увеличава

За последното денонощие в Белгия от COVID-19 са умряли още 283 заболели и по този начин общият брой на жертвите в страната от началото на епидемията доближава 2523, оповестиха локалните здравни управляващи.
Запазва се превесът в броя на изписаните пред броя на новоприетите в болница за денонощие - 483 против 459 души. В сряда са били направени 4300 лабораторни проучвания, от които 1580 са били позитивни, предава Българска телеграфна агенция.
Местни медии през днешния ден регистрират понижение от 81 на 76 на 100 в броя на хората, които се усещат насърчени да съблюдават рестриктивните мерки, въведени за секване на епидемията. Нетърпение изпитват главно младите и хората на междинна възраст. Цитирани са психолози, съгласно които колкото повече е натискът за спазването на ограниченията, толкоз нараства съпротивата на жителите. Специалистите приканват управляващите да коментират повече нуждата използването на ограниченията да продължи.
На места в страната се оповестява, че моргите са претъпкани и за съхраняването на тленните остатъци на умрелите стартират да се употребяват хладилни камиони с съдържимост за към 40 тела, както и промишлени хладилни зали. Във Валония военни и чиновници на Гражданска отбрана се включват в напъните за поддръжка на хората от старческите домове, където в последните две седмици жертвите от заболяването са към 400, прецизират медиите.
Предвижда се Белгия скоро да стартира опитно лекуване с кръвна плазма от излекувани от COVID-19. През юни в страната ще стартират тестванията на нова ваксина, създавана в Германия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР