За последните няколко месеца в посолството на Великобритания в София

...
За последните няколко месеца в посолството на Великобритания в София
Коментари Харесай

Посланик Хопкинс с обръщение към британците в България заради Brexit

За последните няколко месеца в посолството на Англия в София са пристигнали голям брой запитвания от английски жители, които са се открили в България, за тяхното бъдеще след Brexit. Това изясни във видео послание във Facebook Н. Пр. Ема Хопкинс – дипломат на Обединеното кралство.
„ Искам да ви уверя, че аз и моят екип в посолството работим крепко, с цел да подсигуряваме, че правата ви са предпазени при положение, че бъде контрактувана договорка с Европейския съюз, само че и при овакантяване на Съюза без сделка”, отбелязва дипломат Ема Хопкинс.
Приоритет за английското държавно управление е да бъде реализирана договорка в Европейския съюз.
„ В последните няколко седмици получих увещание от българското държавно управление, което ще предложи реципрочна стратегия за английските жители, избрали България за собствен дом, че ще продължат да живеят, да работят и да учат тук”, споделя още английският дипломат в София.
Във видеото следват указания към английските жители в България по какъв начин да си извадят документи за престояване, в случай че не са го създали, както и упътвания за здравни документи, банкови сметки и така нататък
Посланик Ема Хопкинс поучава английските жители да се извърнат към посолството при нужда от още препоръки.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР