За последните няколко месеца е отчетен ръст на нарушителите на

...
За последните няколко месеца е отчетен ръст на нарушителите на
Коментари Харесай

„Пътна полиция“ отчита ръст на нарушителите на пътя

За последните няколко месеца е регистриран растеж на нарушителите на пътя, заяви на брифинг основен контрольор Илия Георгиев от „ Пътна полиция “ по отношение на завършилата инспекция на за надзор на скоростта, съобщи БГНЕС.
7000 повече са нарушаванията за превишена скорост спрямо април, когато се организира още веднъж в цялата страна полицейската интервенция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.
За интервала 12-18 август са открити 44539 нарушавания. Най-големият брой нарушавания са засечени от мобилни камери – 21038, със стационарно-преносимите - 18602, а със стационарните – 4862.
Най-голям е броят на откритите нарушавания денем – 41583, а през нощта са регистрирани 2956 случая. Засечени са 5 търсени лица и 9 незаконни имигранти.
На годишна база пътните служители на реда регистрират двоен растеж на нарушителите по отношение на предишния август. Това се дължи поради множеството камери, които се употребяват на пътя.
„ Тенденцията е да се снабдим с още механически средства, колкото се може по-съвременни. Целта е посредством медиите да кажем ясно на хората – скоростта е доста сериозен проблем и би могло да докара до доста тежки последствия “, съобщи Георгиев.
Заради отпускарския сезоннай-много извършители пътните служители на реда са хванали на основните пътища и автомагистралите. „ За страдание, завладени от идната отмора, водачите си разрешават да натискат педала на газта малко повече “, регистрира основният комисар.
Наред с републиканската пътна мрежа, столицата и Велико Търново са градовете с огромен брой засечени извършители през това лято.
„ Хората не трябва да остават с убеждението, че няма да бъдат глобени от Пътните служители на реда за неслагане на защитен колан “, предизвестява Илия Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР