За последните години, в които аз и моят екип работим,

...
За последните години, в които аз и моят екип работим,
Коментари Харесай

Фандъкова отчете колко водопровод и канализация е изградил екипът й

За последните години, в които аз и моят екип работим, имаме построени към 200 км тръбопровод и канализация на територията на цялата Столична община, т.е. това е дължината на една автомагистрала " Струма ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на построяването на канализация на улици в кв. " Симеоново ".
 
Източниците на вложенията са разнообразни - към 250 млн. лева са от концесионера, има средства, привлечени по Оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС), от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) и с напъните от бюджета на Столичната община, разясни кметът.

 
Тя означи, че през тази година в столицата се построяват над 50 км тръбопровод и канализация. Три плана са били извоювани по ПУДООС към Министерството на околната среда и водите и се прави канализацията в Горна баня, в местността " Сливница " в кв. " Люлин " и в кв. " Кръстова вада ". Средствата за към 46 км тази година се обезпечават от капиталовата стратегия на Софийска вода, като се работи най-вече в кварталите " Симеоново ", " Горубляне ", " Модерно предградие ", " Горна баня ", " Бенковски ", както и цялостната реорганизация на централната градска част, където се подменят тръби, които са на по 100 години, изясни Фандъкова.
 
Кметът уточни, че сега се приготвя районното прединвестиционно изследване, което се финансира от ОПОС и отчасти от Столичната община, то би трябвало да бъде готово през идната година и да даде опция да се кандидатства по програмата за новия програмен интервал, като упованията са за към 400 млн. лева Отделно Следствен отдел към окръжна прокуратура чака над 200 млн. лева вложения от " Софийска вода ", като това са средства, утвърдени в техния бизнес проект. Според Фандъкова общината може да разчита през идващите години на към 600 млн. лева за ВиК-инфраструктура.


 
В кв. Симеоново " през последните години са построени над 4 км канализация и 12 км тръбопровод. Изпълнението на следващия стадий от Главен канализационен клон II, от ул. " Неофит Хилендарски " (ул. " 1 " ) по ул. " Извор " и по ул. " Шумако " до ул. " Проф. Д. Пасков ", е почнало през март и би трябвало да завърши в края на годината, уточни кметът. С построяването му към мрежата ще бъдат присъединени към 200 парцела в квартала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР