За последните 10 години откакто се провежда Нощта на театрите

...
За последните 10 години откакто се провежда Нощта на театрите
Коментари Харесай

Задава се поредната Нощ на театрите

За последните 10 години откогато се организира Нощта на театрите в България, в събитието са се присъединили повече от половин милион души. И това е безусловно доказателство, че то е един от най-мащабните театрални планове.
 Нощ на театрите 2022, 10-ото издание и всичко, което би трябвало да знаем за него
През девет нощи в десетата

Задава се следващата Нощ на театрите

11-ото издание в България на Нощ на театрите тази година ще се случи на 18 ноември . Главни герои в него стават едни от най-обичаните лица на българското театрално изкуство, които застават пред обектива на Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски за една вдъхновяваща фотосесия.

Сред тях са Галин Стоев, Явор Гърдев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Александър Секулов, Дарин Ангелов, Теодора Духовникова, Деян Донков, Радина Кърджилова, Христо Петков, Ованес Торосян, Дарин и Деян Ангелови, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев.

Сред " Нощните персонажи " се открояват и имената на Боряна Братоева, Константин Еленков, Мартин Димитров, Никола Хаджитанев, Марта Петкова, Антон Угринов и Владимир Михайлов.
 Нощ на театрите 2023 - какво знаем за единайстото издание на събитието до момента
Какво сплоти Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Луиза Григорова-Макариев и Радина Кърджилова

Подвластни на Нощта на театрите

" Нощните персонажи " за първи път ще бъдат показани единствено виртуално - на мониторите на метро станциите в София. От 2023 година Нощта на театрите стартира своята Зелена стратегия за понижаване на въглеродния отпечатък. И като първа стъпка уредниците се сплотиха към решението фотосите да не бъдат отпечатвани на книжен притежател, а да бъдат показани единствено в цифров формат в Метрото и в онлайн пространството.

" В " светлината " на сценичен сън-колаж всеки създател пресъздава чувството си за постоянно живия спектакъл - за невероятната и съкровена връзка сред сцената и персоналния свят, оттатък границите на действителността - през страсти и открития, през смях и осъзнаване, през възприятията ", означават във Фейсбук страницата на събитието.

Очаква ни поредна Нощ на театрите в България, изпълнена с доста представления онлайн, съпътстващи интензивности, петчасов Live Cam, срещи с създатели и бекстейдж разходки в разнообразни часове от съботния ден в десетки местоположения в няколко български града.

Пълната стратегия на Нощ на театрите е
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР