За последните 10 години обемът на инвестициите на домакинствата в

...
За последните 10 години обемът на инвестициите на домакинствата в
Коментари Харесай

Инвестициите на българите растат с по една четвърт на година, но все още са само 2% от спестяванията

За последните 10 години размерът на вложенията на семействата в България отбелязва растеж от 250%. За същия интервал размерът на депозитите се е нараснал със 135%. Въпреки изпреварващото повишаване на вложенията, към момента те съставляват единствено 2.3% от всички спестявания на българите, до момента в който останалите 98% са за депозитите. Това демонстрира разбор на пазара на спестявания и вложения, показан от УниКредит Булбанк. В представянето на разбора присъединяване взеха основният изпълнителен шеф на банката Теодора Петкова, шефът Банкиране на дребно Джакомо Волпи и Сава Савянов, управител Продажби на капиталови артикули.

Повод за изследването е десетгодишнината от началото на продажбите на „ Спестовен проект “ – артикул на УниКредит Булбанк, който дава опция за икономисване и осъществяване на добра рентабилност с дребни суми всеки месец, които се влагат във взаимни фондове.

„ Най-добрият метод да започнете да инвестирате са спестовните проекти. С тях вие избирате капиталовата тактика, инвестирате дребни суми месечно във фондове на Амунди и разполагате с информация за вашите средства “, разяснява Джакомо Волпи, шеф Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк. Той уточни, че междинният годишен растеж на вложенията във взаимни фондове в България за последните 2 години (2017-2018) е 23%. „ Така делът на вложения във взаимни фондове пораства, само че към момента остава надалеч от равнищата в развитите пазари и даже останалите страни от Централна и Източна Европа “, добавя Волпи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР