За поредна вечер старозагорци препълниха площада пред областна администрация, казаха

...
За поредна вечер старозагорци препълниха площада пред областна администрация, казаха
Коментари Харесай

Пловдив и Стара Загора също казаха НЕ на зелените сертификати

За поредна вечер старозагорци препълниха площада пред регионална администрация, споделиха " Не " на зелените документи и желаеха оставката на министър на образованието проф. Николай Денков,предаде novini.bg.

Млади фамилии с деца, уволнени служащи поради отхвърли да се имунизират, учители, жители, се сплотиха под лозунга " Не на здравния фашизъм ".

Около 50 души се събраха на митинг в Пловдив и желаеха отпадането на зелените документи

Учител изиска разсъдък от ръководещите, тъй като класните стаи още веднъж са затворени, а децата остават лишени от обучение. Персоналът на локален ресторант пристигна за първи път на митинга и издигна афиш с надпис: " Искаме да работим, с цел да можем да живеем ". Една от сервитьорките показа пред Българска телеграфна агенция, че през днешния ден са нямали нито един клиент. " Оборотите спадат ", изправени сме пред банкрут, съобщи различен притежател на ресторант, който беше пристигнал самичък на митинга.

С гласоподаване жителите на площада дефинираха нов маршрут на протестното шествие - до учебните заведения в Стара Загора. Предложението за смяна на остарелия маршрут беше от учители, които отхвърлят да се имунизират. Утре митингите не престават.

С плакати " Не на зелените документи ", " Моето тяло - мой избор " и " Не на принудата ", към 50 души се събраха на митинг в Пловдив и желаеха отпадането на зелените документи.

Въвеждането на зелените документи нарушава главните ни човешки права, които са заложени в главния закон на България - Конституцията, сподели от името на протестиращите Светла Танчева. Тя посочи, че посредством митингите упорстват да отпаднат ограниченията, както и да бъде приет естественият имунитет, добит след боледуване от COVID-19. Настояваме да имаме право на предвижване, право на работа и естествен живот, сподели още Танчева. След като имаме отговорности към тази страна и сме длъжни да ги съблюдаваме, желаеме да ни се даде опция да си употребяваме правата, акцентира Светла Танчева.

След като прочетоха декларация с настояванията си, протестиращите с шествие минаха по основната улица на Пловдив до пл. " Стефан Стамболов " пред администрацията на община Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР