За поредна година сп. Форбс пусна списък с най-богатите жени

...
За поредна година сп. Форбс пусна списък с най-богатите жени
Коментари Харесай

Как най-богатите жени на Америка са направили своето състояние

За поредна година сп. " Форбс " пусна лист с най-богатите дами в Америка.

Възрастовият диапазон на членовете, попаднали в листата, варира от 21 до 92 годиши. Минималната чиста стойност в класацията се равнява на 225 милиона $. Рекорден брой са милиардерите, които се равняват на 25 души. Почти половината или 38 дами живеят в Калифорния, следвана от Ню Йорк с 9 дами. 19 са родени отвън Съединени американски щати, в страни, обхващащи от Бирма до Барбадос.

Макар и да има редица известни лица в листата, има и такива, които сами са построили сполучливи разпознаваеми бизнес империи.

Ето и с какво най-богатите дами в Америка са достигнали своя триумф:

Козметичната промишленост печели доста

Ако желаете благосъстояние, помислете за своя лична линия гримове или друга козметика. Индустрията е спомогнала за популяризирането на 10 от 80-те дами в листата на сп. " Форбс ", като ги трансформира в милионери или милиардери.

Може би ще се изненадате от обстоятелството, че най-богата жена в козметичната промишленост, съгласно класацията, не е Кайли Дженър, а родената в Румъния Анастасия Соаре, която има компанията Anastasia Beverly Hills, позната като ABH.



Самата Соаре се мести в Лос Анджелис през 1989 година и през 2000 година започва линия от артикули за вежди. Форбс прави оценка марката на 1,2 милиарда $, което и дава малко преимущество пред гамата на Kylie Cosmetics от Кайли Дженър, KKW BEAUTY от Ким Кардашиян и „ Fenty Beauty “ на певицата Риана.

Худа Катан също заема част от листата. Нейната козметична компания Huda Beauty за милиард $ стартира като WordPress блог през 2010 година, където тя разгласява препоръки и уроци за гримиране. През 2013 година Катан пуска и козметичната си линия. Първият ѝ артикул е набор от подправени мигли, които се продават в козметичната верига Sephora.

Днес Huda Beauty има над 140 продукта. Катан се подрежда преди всичко в листата с богатите инфлуенсъри в Instagram за 2017 година Тя прави по $18 000 за всяка спонсорирана обява. Huda Beauty носи най-малко Щатски долар 200 милиона годишни доходи. Forbes прави оценка компанията си на 610 млн. $.

Най-богатата атлетка на Америка

Звездата от тениса Серина Уилиямс наподобява е единствената атлетка, която попада в листата с милионите си. Според " Форбс ", Уилямс е вложила в 34 старт-ъпи през последните пет години посредством Serena Ventures.



През 2018 година тя започва независимо финансирана линия за облекло, “S ” от Serena.

" Тя има повече от дузина корпоративни сътрудници, а нейният награден фонд от $89 милиона в кариерата е два пъти по-голям от на всеки различен състезател ", написа още списанието.

Модата се продава

Жените бизнесмени би трябвало да благодарят на стилното си ноу-хау за благосъстоянието си.

Макар че евентуално сте чували за стилните дизайнери Вера Уанг и Дона Каран, можете ли да кажете същото за Дорис Фишър и Джин Сук Чан?

87-годишната Дорис Фишър става съосновател на марката за облекла Gap през 1969 година със брачна половинка си, откакто двойката се пробва да открие най-хубавите и комфортни дънки. Сега компанията се прави оценка на повече от 2 милиарда $.



Джин Сук Чанг е дамата зад магазина за облекла Forever 21, която стартира като дребен магазин в Лос Анджелис, наименуван Fashion 21. Днес търговецът на дребно наема хиляди чиновници със стотици магазини по целия свят.



Вероятно една от най-интересните марки в листата е основана от Сара Блейкли, основател на Spanx. Преди да измисли концепцията за бельото, Блейли е продавала факс машини от врата до врата.

Тя споделя, че е стартирала компанията единствено с 5000 $. В изявление за Би Би Си тя споделя: „ Не ми харесваше методът, по който изглеждаше бельото ми под бели панталони и като толкоз доста дами не знаех какво да нося. Попаднах на една концепция и сътворих долни дрехи, което извърши по този начин нужната ниша за дамите в модата. "

Тя се подрежда на 23-то място в листата на " Форбс ", който прави оценка благосъстоянието ѝ на 1 милиарда $.

Телевизия и музика

Не е изненадващо, че редица дами от малкия екран и музиката също са включени в листата. Това включва водещата Опра Уинфри и Елън Лий Дедженеръс с благосъстояние от 2,6 милиарда $ и надлежно 330 млн. $.



От света на музиката Мадона, Тейлър Суифт, Барбра Стрейзън и Селин Дион вършат прорез, както и Бионсе, като Форбс пресмята цената на певицата на 400 милиона $.

Сайт за запознанства и прохлада за тоалетната

Първата позиция на богаташките в Америка заема Даян Хендрикс - кино продуцент и съосновател на компания за покриви и прозорци ABC Supply, която се прави оценка на 7 милиарда $. Тя е един от най-големите дистрибутори на едро на строителни материали, като стотици клонове вършат милиарди продажби.

29-годишната Уитни Херд е втората най-млада жена в класацията на " Форбс ". През 2014 година тя стартира приложението за запознанства Bumble. Приложението ѝ се прави оценка на 290 млн. долара и съгласно списанието има годишни доходи от 175 млн. $.



Сузи Батиз също е име, което не може незабавно да се разпознае. Тя обаче е основателка на компанията Poo-Pourri, която ѝ носи 240 млн. $. Става въпрос за гама артикули за тоалетна прохлада, които се продават на американските търговци Target и Costco.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР