За поредна година изявени възпитаници на едно от иновативните пловдивски

...
За поредна година изявени възпитаници на едно от иновативните пловдивски
Коментари Харесай

Пловдивски ученици изживяха незабравима седмица в космически лагер на НАСА

За поредна година изявени ученици на едно от новаторските пловдивски учебни заведения - ‘'Яне Сандански'', изживяха една незабравима седмица в галактически лагер на НАСА, Space Camp Turkey, който се намира в гр. Измир, Турция, като има единствено три такива бази в света - Канада, Америка и Турция.
"Голямо премеждие! Чувствах се доста добре, тъй като хората там са доста положителни ", споделиха пред Plovdiv24.bg шестокласниците Силвия Иванова и Беркай Мехмедали.

Петокласничката Анелия Палазова сподели: "Намерих доста нови задгранични другари, с които подкрепям връзка и сега! Невероятни симулатори и каскади! " - това са единствено част от отзивите на възпитаниците на ОУ "Яне Сандански ". Те участваха в седмицата на E-Pal Week, работейки в екип с деца от Литва, Англия, Турция, Гърция и Полша.

През образователната година преподавателят по британски език Велена Ранкова и учениците й създадоха планове по програмата PSSP (Partner School Science Program), посредством които Стефани Атанасова за първи път показа България на Научния панаир в седмицата на " Бъдещи откриватели " в Space Camp Turkey пред възпитаници и учители от разнообразни учебни заведения от Турция и Гърция.

Space Camp Turkey възпитава у децата работа в екип и световно другарство посредством галактическите технологии. По време на престоя си учениците имат интензивна стратегия и се срещат с стадиите на подготовка на една галактическа задача, минават през тренажори, предопределени за астронавти, учат научните постижения, с помощта на които човек е стъпил на Луната и които постижения не престават да провокират човешкия дух за развиване в научната сфера и галактическите технологии. Официалният език, на който протича програмата, е британски език.

След завършването на лагера учениците получиха интернационално приети документи, които са единствено част от достиженията на ОУ "Яне Сандански ". Тези грамоти се подреждат паралелно до оценките на учебния тим по гражданска отбрана за 2017 година, до медалите от националното съревнование по осведомителни технологии IT Знайко, математика без граници и други състезания.

Участие в Space Camp Turkey програмата могат да вземат всички деца на възраст от 9 до 15 години, като напишат есе по сложени тематики. За тазгодишното си присъединяване учениците на ОУ "Яне Сандански " бяха отличени с частични стипендии, предоставени от Център за креативно образование, който всяка година организира конкурс за присъединяване в галактическия лагер на деца и младежи от цяла България.

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! Още вести от Новини от Пловдив: Пловдивчанин даде 1200 лв. за цигари на Руския пазар, отвори каш...09:23 / 14.09.2017 Решават отсроченото вливане на " Свети Мина " 08:55 / 14.09.2017 Ожесточени борби за саниране на панелки в Пловдив07:43 / 14.09.2017 Имаше ли потребност от регулировчик?21:41 / 13.09.2017 Ветко Арабаджиев завоюва апетитна социална поръчка20:31 / 13.09.2017 Свалиха социална поръчка за многомилионен план в Пловдив22:27 / 13.09.2017
ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [20] Новини от през вчерашния ден [68] « Септември 2017 година » пон вто сря чтв пет съб нед123456789101112131415161718192021
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР