За пореден път управляващите не търсят причините да се стигне

...
За пореден път управляващите не търсят причините да се стигне
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев за протеста срещу БФС: Използва се за политически дивиденти

„ За следващ път ръководещите не търсят аргументите да се стигне до тук. Отново обстановката се употребява за реализиране на политически дивиденти от всички страни “, сподели някогашният вътрешен министър и началник на ДАНС Цветелин Йовчев по отношение на ескалиралите митинги против БФС.

„ Преди да се изследват всички условия не трябва да се желае оставка “, акцентира той. „ Преди да се открият всички условия не трябва да се прибързва с оставки или да се търси отговорност от кмета и спортния министър “, съобщи Йовчев.

„ Възможно е БФС да употребява Столична дирекция на вътрешните работи, само че това е единствено догадка. Едва ли това е най-важното. Дори да е по този начин не може да е оправдае всичко, което се случи в следствие “, посочи той.

По думите му информацията, с която разполага не е задоволителна, с цел да се удостовери една такава догадка.

Според него е имало какво повече да се направи. Йовчев уточни, че това, че полицията е стигнало до физическа разпра значи, че защитата е изпусната от надзор. По думите му тези, които са били на терен и са управлявали силите не са съумели да изпълнят тази своя функционалност.

По думите му чиновниците на реда и техните ръководители не са подготвени по какъв начин да реагират в такива бурни обстановки. „ Имат опит и познания от практиката, само че това не е задоволителни. На първа линия се поставят служители на реда, които са за първи път са на такова събитие. Това води до отключване на експанзия. Разположението на силите и средства също е част от липсва на подготовка “, сподели той.

Бившият вътрешен министър бе безапелационен, че би трябвало да се откри решени, с което да не се стига повече до такива обстановки.

„ Един министър си подава оставката, когато е взел неверни решения, които довеждат до такива обстановки, когато последствията са настъпили вследствие на провежданата от него дълготрайна политика или в следствие, когато би трябвало да поеме моралната отговорност “, уточни Йовчев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР