За пореден път се налага да си говорим за избори,

...
За пореден път се налага да си говорим за избори,
Коментари Харесай

Карадайъ: Нека да въведем американския модел на демокрация, вместо венецуелските машинации на изборите

За следващ път се постанова да си приказваме за избори, за правила, народна власт, държание и отношение. Включително и от хора, които с ясното си схващане целеустремено, нарушавайки Конституцията и законите на страната, се включиха в политическите процеси на България, и живеят с визията, че историята стартира от тях, животът стартира в този момент и че властта им се поставя, без значение дали жителите са дали своят вот за тях или не. За тях е по-важна венецуелската измама да им създаде властта, в сравнение с доверието на българските жители. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Ние от Движение за права и свободи нямаме претенциите историята да стартира от нас. Опитваме се да бъдем поредни на терена на политиката, както го вършим в последните 32 години. Ние сме защитавали позицията да има машини с причините, че имаше доста недействиетелни гласове по време на изборите, само че въпреки това искахме да отстраняваме подозренията за субективния фактор, който да създава недействителни гласове и да има доверие в резултата. Имаше и доста сбъркани секционно протоколи в годините. За да подпомогнем работата на секционните изборни комисии и да има доверие в секционните протоколи, които са в основата на отчитане на изборните резултати. С тези причини ние от 2014 година предлагаме да има машинно преброяване на бюлетините, посочи той.

Само че бранителите на венецуелската измама не поддържат доверието в крайния резултат от страна на българските жители. Когато се вижда, че един модел поражда недостатък, и то очевиден недостатък, най-нормалното е да се търсят решения. Нека да въведем американския модел на народна власт, вместо венецуелските измами на изборите, прикани Карадайъ.

" Нека погледнем кои щати в Америка се употребяват венецуелските машини и в какъв брой щати се употребява моделът, който ние предлагаме - с оптични устройства по време на гласуването, в случай че гласът е автентичен, машината да одобри волята на гласоподавателя. По този метод отстраняваме недействиетелните гласове, субективния фактор при броенето на бюлетините, и субективният детайл при попълването на протоколите се преодолява, тъй като машината отново разпечватва протокол, който се управлява наложително с признатите бюлетини ", изясни водачът на Движение за права и свободи.

Кой модел на народна власт избират през днешния ден тези, които от трибуната на Народно събрание сочат свои политически съперници с пръст и ръсят квалификации, които ги самохарактеризират като мафия на венецуелските измами. Призвани сме да пазиме демокрацията в България и ще го вършим. Четири пъти отиваме на избори. Българските жители създават една и съща конструкция на Народно събрание, без значение кой е първи, кой е втори, сподели още Карадайъ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР